TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Özgür Özel'in "kapalı oturum" çağrısına olumlu yanıt

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te kapalı oturum yapılabileceğini duyurdu. Oturumda, İsrail’in yayılmacı politikaları ve Türkiye'nin alabileceği tedbirler ele alınacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İlgili bakanların katılımıyla Meclis'te, İsrail’in yayılmacı politikaları ve Türkiye’nin alabileceği önlemler konusunda bir kapalı oturum gerçekleştirilebilir" dedi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından Lübnan'a kara harekâtı düzenlemesi, bölgesel savaş senaryolarını gündeme getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra hedef alacağı yer, bizim vatan topraklarımız olacaktır" şeklinde ifadelerde bulundu. Erdoğan'ın bu sözleri üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cumhurbaşkanı çıkıp Meclis kürsüsünde 'İsrail Türkiye'ye saldıracak' diyorsa, acilen bir kapalı oturum yapılması gerekiyor. İlgili yetkililer Meclis'i bilgilendirmeli" şeklinde yanıt verdi.

Özel'in kapalı oturum çağrısına TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan olumlu bir yanıt geldi. Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi ile TBMM Tören Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin sorusu üzerine, "İlgili bakanların katılımıyla Meclis'te, İsrail’in yayılmacı politikaları ve Türkiye’nin alabileceği tedbirler konusunda kapalı oturum yapılabilir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.