Tbmm Genel Kurulu'ndan İsveç'in Nato Üyeliğine Onay!

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifi, Türkiye'nin dış politika gündemini belirleyen önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287'sinin kabul oyu verdiği teklif, 55 ret ve 4 çekimser oyla sonuçlandı

TBMM Genel Kurulu, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin protokolün onaylanmasına dair kanun teklifini görüşerek kabul etti. Oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287'si kabul, 55'i ret ve 4'ü çekimser oy kullandı.

KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Genel Kurul'da ele alınan "İsveç'in NATO'ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi," 287 oyla kabul edildi. Kabul oylarının yanı sıra 55 milletvekili ret, 4 milletvekili ise çekimser oy kullandı.

DİPLOMATİK SÜREÇ

İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin protokol, Dışişleri Komisyonu'nda ilk olarak 16 Kasım'da gündeme gelmişti. Meclis Dışişleri Komisyonu'nda yapılan oylamada, AK Parti, CHP ve MHP'den "evet," İYİ Parti ve Saadet Partisi'den "hayır" oyu çıkmış, DEM Parti ise oylamaya katılmamıştı.

DEMOKRATİK OY SÜRECİ

TBMM Genel Kurulu'ndaki oylama sonucunda İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin protokol kabul edilmiş oldu. Demokratik bir sürecin sonucunda alınan bu karar, Türkiye'nin dış politika ilişkilerindeki gelişmelere yön verecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma
İbrahim Tatlıses'in Torunundan Tatlıses'e Zehir Zemberek Sözler!
Barış Arduç ile Hande Erçel'den Sürpriz! Başrol! Hayranları Şaşkın!