TBMM Genel Kurulunun bu hafta gündemi: HSK seçimleri

TBMM Genel Kurulu, 30 Ocak Salı günü başlayacak haftalık çalışmasında HSK seçimlerini ve uluslararası anlaşmalara yönelik kanun tekliflerini ele alacak. HSK üye adayları ise Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Bayram Keskin ve Prof. Dr. Ender Ethem Atay.

TBMM Genel Kurulu, 30 Ocak Salı günü başlayacak haftalık çalışmasında Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimlerini ve uluslararası anlaşmalara yönelik kanun tekliflerini ele alacak.

ULUSLARARASI ANLAŞMALAR GÜNDEMDE

Toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler Arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Eşgüdüm Ofisi Bölgesel Ofisinin İstanbul’da Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi de yer alacak.

HSK ÜYELERİ SEÇİLECEK

Genel Kurul ayrıca, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) üye seçecek. Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Bayram Keskin ve Prof. Dr. Ender Ethem Atay arasından bir kişi HSK üyeliğine seçilecek. Üye seçiminde, birinci oylamada üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu aranacak. İkinci oylamada ise üye tamsayısının beşte üç çoğunluğu gerekecek. Üye seçilemezse en çok oyu alan iki aday arasında ad çekme usulü ile seçim tamamlanacak.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

TBMM Dışişleri Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, bu hafta toplanacak. Dışişleri Komisyonu, 20 uluslararası anlaşma kanun teklifini ele alacak.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu ise Sincan, Diyarbakır, Mardin E Tipi ve Midyat M Tipi cezaevleri raporlarını görüşecek. Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alkoçlar Otelcilik kredi vurgunu mu yaptı: Kredi kaçırma iddiası gerçek mi?
Ünlü yönetmenin köpeği senaristin parmağını kopardı ve yedi!
Heidi Klum'un kuzeni iç çamaşır mankeni oldu! Babası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!
Oğuz Murat Aci'nin babası 'sansür' iddialarının ardından sessizliğini bozdu: Aradı günah çıkardı
Eski Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz kendi açıklamasına yayın yasağı getirtti