TBMM'de bütçe maratonu başlıyor!

Bütçe görüşmeleri, 22 Ekim'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlıyor. Cevdet Yılmaz'ın sunumunun ardından bir hafta ara verilecek, 30 Ekim'de genel görüşmelere geçilecek. Meclis ve bakanlık bütçeleri sırayla ele alınacak, görüşmeler süresince ziyaretçi yasağı uygulanacak.

Bütçe görüşmelerinin ilk durağı, Plan ve Bütçe Komisyonu olacak. Cevdet Yılmaz, 22 Ekim'de komisyonda sunum yapacak ve ardından üyeler, hazırlıklarını tamamlamak için bir haftalık ara verecek. Bütçenin genel görüşmeleri ise 30 Ekim'de başlayacak.

TBMM BAŞKANLIĞI VE BAKANLIK BÜTÇELERİ MASAYA YATIRILACAK

Genel görüşmelerin ardından, kurumların bütçeleri ele alınacak. İlk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın bütçesi değerlendirilecek, sonrasında Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki 17 bakan sırayla bütçelerini sunacak. Sürecin sonunda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülecek ve bir önceki yılın Sayıştay raporları da değerlendirilecek. Bu aşamanın yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor.

GÖRÜŞMELER BOYUNCA ZİYARETÇİ YASAĞI UYGULANACAK

Komisyondaki mesainin ardından görüşmeler, Aralık başında Genel Kurul’da devam edecek. Genel Kurul 12 gün boyunca kesintisiz çalışacak. Bu süreçte Meclis’e ziyaretçi kabul edilmeyecek ve partiler grup toplantılarına ara verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.