TBMM'de TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısına Araştırma Önerisi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi!

TBMM Genel Kurulu'nda CHP’nin TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının araştırılması önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP'li İsmail Atakan Ünver, saldırının zamanlamasına dikkat çekti.

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının tüm yönleriyle araştırılması için sunulan öneri, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, saldırının nedenleri ve sonuçları üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

SAĞLANAN GÜVENLİK ZAFİYETİ

CHP’nin önergesi üzerine söz alan Ünver, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının zamanlamasının manidar olduğunu belirtti. Saldırının yalnızca güvenlik boyutuyla ele alınmasının yetersiz kalacağını vurgulayan Ünver, "Bu hain saldırı sonrasında; tetiği çeken teröristlerin arkasında kimin eli olduğu, bu elin amacı, saldırının zamanlaması ve yeri, saldırının önlenememesi sebebiyle oluşan zafiyetin sorumlusu kimlerdir sorularına yanıt aranmalıdır," dedi.

GEÇMİŞTEKİ TECRÜBELERİ UNUTMAMALIYIZ

Saldırının geçmişte yaşanan acı tecrübelerle benzerlik gösterdiğini dile getiren Ünver, güvenlik ve istihbarat birimlerinin bu tür bir saldırıyı önlemek için daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, siyaset dünyasından gelen bazı açıklamaların ve yurt içi-dışı ziyaretlerin bulunduğu bir dönemde böyle bir saldırının ihtimalinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

ÜLKENİN GELECEĞİNE YÖNELİK TEHDİT

Ünver, TUSAŞ’a yapılan bu saldırının yalnızca bir kurumun güvenliğini değil, aynı zamanda ülkenin geleceğini de tehdit ettiğini ifade etti. CHP’nin önerisi, TBMM’deki tartışmaların ve siyasi dinamiklerin daha da derinleşmesine neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.