TBMM'nin 224 milyon TL'lik kasko bedelli araç filosu!

TBMM Genel Sekreterliği, araç filosunun kasko sigortası için ihale açtı. Toplam 183 aracın kasko değeri 223,9 milyon TL olarak belirlendi. Envanterde lüks sınıfa ait birçok araç yer alırken, dikkat çeken detaylar arasında zırhlı Mercedes Benz S 600 L ve 20 adet yerli TOGG T10X aracı bulunuyor.

TBMM Genel Sekreterliği'nin araç filosuna yönelik kasko sigortası ihalesi, Meclis'in lüks araç envanterini gün yüzüne çıkardı. İhale dokümanlarına göre, toplam 183 aracın kasko değeri 223,9 milyon TL olarak belirlendi. Bu araçlar arasında zırh bedeli 5 milyon TL olan iki lüks araç ve 20 adet TOGG marka araç bulunuyor.

Mustafa Bildircin’in BirGün'de aktardığına göre, "Zorunlu Mali Sorumluluk ve Genişletilmiş Kasko Sigorta" ihalesi, Elektronik Kamu Alımları Platformu üzerinden duyuruldu. İhale, Meclis'in envanterindeki araçların marka, model ve kasko değerlerini ortaya koydu. Araçların önemli bir bölümünün lüks sınıfında olduğu ve bazılarının piyasa değerinin 10 milyon TL'ye yaklaştığı belirtiliyor.

Envanterde, yedi adet 2024 model, yirmi adet 2023 model ve altı adet 2022 model araç mevcut. Dikkat çeken iki adet "Mercedes Benz S 600 L" zırhlı araç, her biri 9 milyon 7 bin TL kasko değeri ve 2,5 milyon TL zırh bedeline sahip.

Meclis'in araç filosunda ayrıca, yerli üretim olan 20 adet TOGG T10X Uzun Menzil aracı bulunuyor. Tamamı 2023 model olan bu araçların toplam kasko değeri 34 milyon 580 bin TL olarak kaydedildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kullandığı Audi A8 Long marka aracın kasko değeri ise 4 milyon 552 bin TL olarak açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.