TCMB Başkanı Fatih Karahan, ABD'de Fed Başkanı Jerome Powell ile bir araya geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'nin Jackson Hole kasabasında düzenlenen Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda Fed Başkanı Jerome Powell ile bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'nin Jackson Hole kasabasında düzenlenen Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda Fed Başkanı Jerome Powell ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'nin Wyoming eyaletindeki Jackson Hole kasabasında düzenlenen Ekonomi Politikası Sempozyumu kapsamında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile bir araya geldi.

Her yıl dünyanın önde gelen merkez bankacıları ve finansal piyasa katılımcılarının toplandığı bu sempozyumda, ekonomik görünümler ve para politikaları üzerine önemli tartışmalar yapılıyor. Bu yılki sempozyumda "Para politikasının etkinliğinin ve iletiminin yeniden değerlendirilmesi" teması öne çıktı.

Kansas City Fed'in ev sahipliğinde 1978 yılından bu yana süregelen etkinlikte, küresel ekonomiyi etkileyen önemli gelişmeler ele alındı. Covid-19 pandemisinin yarattığı ani bozulmanın ardından ticaret ağlarındaki değişiklikler ve küresel finansal akışların tepkileri gibi konuların ekonomiler üzerindeki uzun vadeli etkileri de gündeme geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.