Tedavi İçin Gittiği Hastanede Kimliğini Uzattı, Kayıtlarda Ölü Gözüktüğünü Öğrendi!

Balıkesir'de yaşayan 23 yaşındaki Fetiye Balgün, hastaneye tedavi olmak için gittiğinde hayatının şokunu yaşadı. Kayıtlarda "ölü" gözüktüğü söylenen genç kadın, yaşadığı talihsiz hatanın düzeltilmesi için bir buçuk saat bekledi.

Balıkesir Edremit'te yaşayan 23 yaşındaki Fetiye Balgün, başına gelen talihsiz bir olayla sarsıldı. Temmuz ayında doğum sırasında bebeğini kaybeden genç kadın, evinde merdivenlerden düşerek yaralandı ve acil bir şekilde Edremit Devlet Hastanesi’ne gitti. Ancak hastaneye vardığında tedavi olma amacıyla kimliğini uzattığında, kendisini bekleyen şokla yüzleşti.

Hastane kayıt memuru, Balgün'ün sistemde ölü olarak kaydedildiğini belirterek, işlemin yapılamayacağını söyledi. Bu cevap karşısında şaşkına dönen genç kadın, 1.5 saat boyunca hastanede beklemek zorunda kaldı. Durumun düzeltilmesi süresince tedavi edilmeden evine gönderilen Balgün, yaşadığı bu büyük hatanın ardından derin bir hayal kırıklığı ve şok yaşadığını ifade etti.

Olayın ardından konuşan Fetiye Balgün, "Merdivenlerden düşerek burnumu çarptım, hastaneye tedavi olmaya gittim. Ancak kayıt memuru kimlik numaramı girdikten sonra bana 'Siz ölüsünüz, işlem yapılamaz' dedi. Hayatımın en büyük şokunu yaşadım. Sadece bir buçuk ay önce bebeğimi kaybetmiştim. Aslında bebeğime ölüm belgesi verilmesi gerekirken, beni ölü olarak kayıtlara geçmişler," diye konuştu.

Yanında olan eşi Görkem Balgün de yaşananlara tanık oldu. Eşinin durumunu acilen hastaneye götürdüğünü belirten Görkem Balgün, "Eşim beni aradığında hemen eve koştum, her yer kan içindeydi. Hastaneye vardığımızda, kimliğini verdik ancak sistemde ölü göründüğü için işlem yapılmadı. Tam 1.5 saat bekledikten sonra tedavi edilmeden eve gönderildik," dedi.

Hastanede yaşanan bu karışıklık, çiftin şikayeti üzerine düzeltildi. Ancak yaşanan bu olay, Balgün ailesi için unutulmaz bir travma oldu. Sağlık sisteminde yaşanan bu ciddi hata, hem hastane hem de yetkililer tarafından derinlemesine incelenmesi gereken bir durum olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.