Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu

İstanbul'da, uluslararası ticarete konu olan nesli tehlike altındaki hayvanların tahnit edildiği özel bir müze ortaya çıktı. Operasyon sonucu 405 parça ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı, işlem başlatıldı.

İstanbul'da, uluslararası ticarette yer alan nesli tehlike altındaki hayvanların tahnit edilip sergilendiği özel bir müzenin ortaya çıkması, emniyet ekiplerinin operasyonuyla sonuçlandı. Şüpheli gözaltına alındı ve 405 parça kanıt ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerindeki iki adreste, uluslararası ticarete konu olan nesli tehlike altındaki yabani hayvan ve bitki türlerinin tahnit edilip sergilendiği bir müze olduğu ihbarı üzerine harekete geçti.

Operasyon sonucunda şüpheli A.Ü. gözaltına alındı. Arnavutköy'deki adresin aranmasıyla, tahnit edilmiş hayvanların sergilendiği özel bir müze olduğu ortaya çıktı. Diğer adreste ise depolanan tahnit edilmiş hayvanlar ele geçirildi.

Şüphelinin yurt içinde ve yurt dışında avladığı hayvanları tahnit ettiği belirlendi. Toplamda 405 parça ele geçirilen malzemeler arasında jaguar, kutup ayısı, misk öküzü, kutup tilkisi, bizon, timsah, aslan, leopar, geyik, antilop, sırtlan, piton yılanı gibi hayvanlar ile fil dişi, hayvan postu ve boynuzlar yer alıyordu.

Şüpheli hakkında "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" ve "CITES'e aykırılık" suçlarından işlem başlatıldı ve emniyete götürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Denizli'de Soğuk Leblebi Tartışması: Esnafa Cezai İşlem!
AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye olan saldırılarını protesto etti
İstanbul'da Sokak Köpeğine Otomobil Çarptı, Sürücü Olay Yerinden Kaçtı
CHP'li Karaoba sert konuştu: Uşak Belediyesi'nin borcunu halka açıkladı
Çöl tozları etkisini bu kez güçlü gösterecek: O bölge için alarm verildi!