Tek bir ilaç için her yıl milyonlarca eşek öldürülüyor

Afrika'da ve dünyada eşek derisi ticareti, hayvan hakları ve doğal dengeyi tehdit ediyor. Yüksek talep ve fiyatlar, eşek hırsızlığını ve katliamlarını teşvik ederken, Afrika Birliği'nin yeni yasaklarla ticareti kontrol altına alması bekleniyor.

Eşek derisi ticaretinin merkezi, Çin'de talebi yüksek olan Ejiao adlı geleneksel bir ilaç. Ejiao'nun sağlığı geliştirici özellikleri olduğuna inanılıyor ve bu nedenle eşek derisine olan talep giderek artıyor. Ancak bu talep, Afrika'nın pek çok bölgesinde eşeklerin hırsızlık ve katliam kurbanı olmasına neden oluyor.


EŞEK HIRSIZLIĞINDA ARTIŞ

Kenya'da yaşananlar, Afrika genelinde benzer eşek hırsızlıklarının ve katliamlarının arttığını gösteriyor. Yardım kuruluşlarına göre, her yıl milyonlarca eşek, Ejiao yapımı için katlediliyor. Afrika'da eşek derisi ticareti bazı ülkelerde yasa dışı kabul edilse de, yüksek talep ve fiyatlar hırsızlığı teşvik ediyor.

Ancak, Afrika Birliği'nin önümüzdeki günlerde yapılacak zirvesinde endüstriyi yasaklayacak yeni bir yasa tasarısının gündeme gelmesiyle, eşek derisi ticaretinde dönüm noktası yaşanabilir. Bu yasaklar, eşeklerin kesilmesini ve ihraç edilmesini engelleyerek, eşeklerin korunmasını sağlayabilir.

Ancak, Çin'deki eşek popülasyonundaki azalma ve Ejiao'nun popülerleşmesi, eşek derisi ticaretini diğer ülkelere kaydırabilir. Afrika'daki yasaklar, ticaretin Güney Amerika ve Asya gibi diğer bölgelere kaymasına yol açabilir.

Eşek derisi ticareti, sadece ekonomik bir mesele değil, aynı zamanda hayvan hakları ve doğal denge açısından da büyük bir sorun. Afrika'daki yeni yasaların, eşeklerin korunması ve ticaretin kontrol altına alınması açısından önemli bir adım olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!