Tek tip uygulaması başlatıldı: İki tutuklu darp edildi

Silivri Cezaevi’nde tek tip kıyafet uygulaması başlatıldı. Silivri’de tutuklu olan İlker Altundal ve Gökhan Keskin, duruşmaya götürüleceği sırada tek tip elbise giymeleri söylendiği öğrenildi. Halkın Hukuk Bürosu’ndan...

Silivri Cezaevi’nde tek tip kıyafet uygulaması başlatıldı. Silivri’de tutuklu olan İlker Altundal ve Gökhan Keskin, duruşmaya götürüleceği sırada tek tip elbise giymeleri söylendiği öğrenildi. Halkın Hukuk Bürosu’ndan verilen bilgiye göre tek tip elbiseyi giymeyi kabul etmeyen Altundal ve Keskin gardiyanların saldırısına uğradı.

 ÇHD DOĞRULADI

İleri Haber’e bilgi veren ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil olayı doğruladı. Saldırıya uğrayan kişilerle görüşemediklerini aktaran Yeşil, “Bugün orada iki avukat arkadaşlarımız var. Onlara ulaşabilirsek bizzat görüşme yapacaklar, ulaşamazsak bizzat Cuma günü ÇHD’li avukatlar görüşecek'' dedi.

NE OLMUŞTU?
KHK İLE YÜRÜRLÜĞE SOKULDU

Tek tip kıyafet uygulamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı konuşmada dillendirmiş, Erdoğan’ın “badem var ya badem'' diyerek rengini de ilan ettiği uygulamanın kapsamıyla ilgili yasal düzenlemelerin yolda olduğunun sinyalini ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Ağustos 2017’de vermişti. Çok geçmeden AKP, ''tek tip kıyafet’ dayatmasını 24 Aralık 2017’de çıkarılan 696 sayılı KHK ile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sergen Yalçın'dan Şaşırtıcı Açıklama: Beşiktaş Sorusuna Dikkat Çeken Cevap!
Türkiye'den Vizesiz Ziyaret Edilebilecek Ülkelerin 2024 Yılı Güncel Listesi Yayınlandı!
İnci Taneleri'nin Veda Tarihi Belli Oldu! Kanal D Resmi Açıklama Yaptı!
Türkiye'de İlk Kez Yaşanıyor: 100 Bin Kişi İşsiz Kaldı!
Dikkat! Ünlü bir baharat markasında tehlikeli madde bulundu! Herkes bu ürünleri hemen atmalı!