Teknoloji bağımlılığına 'insan kapanı' ile dikkat çektiler

Bursa'da lise öğrencileri, siyah kıyafetlerle 40 dakika boyunca hareketsiz durup, teknoloji bağımlılığına "insan kapanı" ile dikkat çektiler.

Bursa'da İnegöl Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, siyah kıyafetlerle 40 dakika boyunca hareketsiz durup, teknoloji bağımlılığına "insan kapanı" ile dikkat çektiler.

İnegöl ilçesinde, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından teknoloji bağımlılığı farkındalık sergisi açıldı. Çocuk gelişimi bölümünden 24 öğrenci, giydikleri siyah kıyafetlerle 40 dakika hareketsiz durup, teknoloji bağımlılığına dikkat çekti. Okulun girişinde düzenlenen serginin açılışında konuşan okul müdürü Fatma Doğlar Dağ, "Sergiyi, gelişen teknolojinin hayatımıza çok fazla yansıması ve doğru olarak kullanıldığında faydalı olan teknolojinin, bizi bir anlamda esir almasını, ironik bir şekilde gözler önüne sermek istedik" dedi.

MESAJ VERDİLER

Sergiyle özellikle öğrenci ve gençlere mesaj vermeyi hedeflediklerini kaydeden Dağ, "Sergimizin en büyük özelliklerinden birisi, öğrencilerimizin bu şekilde kıpırdamadan 45 ile 60 dakika arasında durabilmeleri. Gözlerini dahi kırpmadan, gülmeden. Bununla ilgili de daha önce egzersizler yaptılar. Her 40 dakikada bir molayla, gün içerisinde diğer öğrencilerimizin de sergiyi gezmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hükümetten Fiyat Artışlarına Karşı Güçlü Hamle: Piyasalara Müdahaleyi Kolaylaştıran Yasa Teklifi
1 Mayıs Çarşamba Günü Okullar Tatil Olacak mı?
Mersin toprak kaydı: İş makinesi kazasında bir işçi hayatını kaybetti
Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
İYİ Parti'nin Yeni Lider Adayı: Müsavat Dervişoğlu'nun Yaşamı ve Siyasi Deneyimi