Teknoloji Devi Samsung'da İsyan: 6 Bin 500 Çalışan Grev Kararı Aldı

Güney Kore'nin önde gelen teknoloji devi Samsung'da, 6 bin 500'den fazla işçi daha adil maaş koşulları talebiyle üç günlük greve çıktı. İşçi sendikası temsilcileri, şirket yönetimiyle yürütülen uzun süreli müzakerelerin sonuçsuz kaldığını belirtti.

SAMSUNG'DA SENDIKALI İŞÇILER GREVE DEVAM EDIYOR: MAAŞ ARTIŞI VE SENELIK İZIN TALEPLERI ÖNE ÇIKIYOR

Güney Kore'nin teknoloji devi Samsung'da, Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU) üyesi 6 bin 540 işçi, daha adil maaş koşulları ve senelik izin günlerinin artırılması talepleriyle üç günlük greve çıktı. Sendika, şirket yönetimiyle Ocak ayından beri devam eden görüşmelerde anlaşmaya varılamaması üzerine greve karar verdiğini açıkladı.

Grev, Samsung'un Güney Kore'deki iş gücünün dörtte birine denk gelen NSEU üyesi işçiler tarafından gerçekleştiriliyor. Sendika, şirketin sunduğu yüzde 5,1'lik maaş artışı teklifini reddetmiş ve daha yüksek bir artış talep etmişti.

Uzmanlar, greve katılımın düşük olmasının ve otomatik üretim süreçlerinin etkisiyle, Samsung'un üretim faaliyetleri üzerinde büyük bir etki yaratmayabileceğini belirtiyor. Geçen ay gerçekleştirilen ilk grevin de şirket üzerinde herhangi bir operasyonel etkisi olmadığı açıklanmıştı.

Sendika liderleri, şirketin işletme kârından yapılan prim hesaplamalarının adaletsiz olduğunu savunuyor. Samsung'un 5 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Nisan-Haziran döneminde elde ettiği kârın geçen yılın aynı dönemine göre 15 kat arttığını duyurmuştu.

Grev süreci ve sendikanın taleplerinin şirket üzerindeki etkileriyle ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.