Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!

Yeni nesil teknoloji atılımları ile adından söz ettiren Agrotech, global çapta bir otomotiv firmasını satın alma yolunda. Bu hamle ile Agrotech, elektrikli araç pazarındaki iddiasını bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Yerli Dev Agrotech, 20 Ülkede Distribütörlüğü Olan Global Firmayı Satın Alıyor!

Türkiye'nin ikinci yerli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlanan Agrotech, şimdi de global çapta bir hamle yaparak 20 ülkede distribütörlüğü bulunan XEV Global'i satın alıyor. Bu satın alma ile Agrotech, elektrikli araç pazarında küresel bir oyuncu olma hedefini bir adım daha ileriye taşıyor.

Son yıllarda Borsa İstanbul'da yatırımcısına kazandırdığı başarı ile ünlenen Agrotech, geçtiğimiz günlerde yerli elektrikli araç, motor ve batarya teknolojileri ile ilgili çalışmalarını uluslararası pazarlarda daha etkin bir şekilde yönetebilmek için XEV Global Limited ile görüşmelere başladığını duyurmuştu. Bugün ise KAP bildirimi ile bu görüşmelerin ön müzakere sözleşmesi ile resmiyete bağlandığı açıklandı.

XEV Global'in dünya genelinde 20 ülkede distribütörlüğü ve 113 ana şehirde satış kanalları mevcut. Bu satın alma ile Agrotech, elektrikli araç pazarında daha geniş bir kitleye ulaşmayı ve marka bilinirliğini artırmayı hedefliyor.

Agrotech'in CEO'su yaptığı açıklamada, "Otomotiv sektörü, şirketimiz için önemli bir büyüme alanı. Bu satın alma ile global çapta bir otomotiv firması olmanın ilk adımını atıyoruz. Elektrikli araç pazarındaki iddiamızı bir üst seviyeye taşımak ve bu alanda lider bir oyuncu olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Agrotech'in bu hamlesi, Türkiye'nin otomotiv sektöründe de büyük yankı uyandırdı. Uzmanlar, Agrotech'in bu satın alma ile sektörde önemli bir aktör haline gelebileceğini ve Türkiye'nin elektrikli araç pazarında da söz sahibi olmasını sağlayabileceğini düşünüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yatırımcılar uyarıda bulunuyor! Piyasalarda beklenmedik değişimler olabilir
Türkiye'nin Dev Şirketi İflas Etti! Şirket Sahibinin Son Hali Şaşkınlık Yarattı!
Gayrimenkul uzmanı, önümüzdeki iki yıl içinde konut fiyatlarında bir düşüş olabileceğini ifade etti
Uzman altın almanın riskli olduğunu vurguladı ve yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı
İkinci El Araç Piyasasında En Çok Tercih Edilen Markalar Belli Oldu!