Tekstil devi iflasın eşiğinde! Kapısına kilit asmadan önce konkordato talebinde bulundu

Türkiye’deki ekonomik krizin etkileri her geçen gün daha da derinleşiyor. Yüksek enflasyon, alım gücünün düşmesi ve artan maliyetler dev şirketlerin nefesini kesti. Dar boğazdan çıkamayan ünlü tekstil firması konkordato talebinde bulunmuş oldu.

Türkiye'deki ekonomik krizin etkileri derinleşmeye devam ederken, birçok büyük şirket finansal zorluklarla mücadele ediyor. Bu zor dönemde konkordato talebinde bulunan firmalar arasına, 2019 yılında İstanbul’da kurulan Sunrise Design Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi de katıldı. Şirket, yüksek enflasyon, azalan alım gücü ve artan maliyetler nedeniyle mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldı ve iflastan korunmak için konkordato talebinde bulundu.

TEKSTİL DEVİ İFLASIN EŞİĞİNDE! 

Sunrise Design'ın konkordato talebi, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından inceleniyor. 2024/328 dosya numarasıyla görülen davada, 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren şirket için üç ay süreyle geçici mühlet kararı verildi. Bu karar, şirketin mali durumunu düzeltmek ve alacaklılarla anlaşma sağlamak için zaman kazandırmayı amaçlıyor.

Mahkeme, alacaklılara ilanın yayımlanmasından itibaren yedi gün içinde itiraz etme hakkı tanıdı. Mahkeme kararı, resmi ilan yoluyla duyuruldu. Bu süreç, Sunrise Design'ın mali durumunu toparlaması için kritik bir dönem olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.