Tele1 TV ve Halk TV’ye ekran karartma cezasına tepkiler çığ gibi büyüyor

AKP iktidarının muhalif kanalları susturma sopası olarak kullandığı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TELE1 Tv ve Halk Tv'ye 5 günlük ekran karartma cezası verdi. Ekran karartma cezasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

RTÜK'ün TELE1 Tv ve Halk Tv'ye 5 günlük ekran karartma cezası verilmesi kararı tepkiyle karşılandı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ karar hakkında "Bu Abdülhamit sansürüdür. RTÜK bağımsız değil, iktidarın sopası haline gelen politikleşmiş bir kurumdur. Hiçbir despotluğa boyun eğmeyeceğiz" dedi. Kararı duyuran RTÜK üyesi İlhan Taşçı, "Demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğünün 'bel kemiği' kırılmıştır" ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının muhalif kanalları susturma sopası olarak kullandığı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TELE1 Tv ve Halk Tv'ye 5 günlük ekran karartma cezası verdi.

 

MERDAN YANARDAĞ: HİÇBİR DESPOTLUĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Karara göre, 5 gün boyuınca müzik ve belgesel yayını dahi yapılamayacak, ekran karartılacak. İki kanal da aynı cezayı bir kez daha alırsa lisansları iptal edilecek. TELE1 TV Genel Yayın Yönetmeni kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, "RTÜK, Tele 1 TV ve Halk TV ekranlarını 5 gün boyunca karartma cezası verdi.. Bu Abdülhamit sansürüdür. RTÜK bağımsız değil, iktidarın sopası haline gelen politikleşmiş bir kurumdur. Hiçbir despotluğa boyun eğmeyeceğiz" dedi.

 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN BEL KEMİĞİ KIRILMIŞTIR

Kararı duyuran RTÜK üyesi İlhan  Taşçı, bir açıklama yayınlayarak, "Demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğünün 'bel kemiği' kırılmıştır" tepkisini gösterdi.

 

YATACAK YERİNİZ YOK

Kararın bildirilmesiyle birçok isim birlikte sosyal medya platformlarında tepki gösterdi. CHP'li Muharrem İnce, "Youtube yayınını yoruma kapattın, üniversite kapattın, Halk Tv ve Tele1 ekranlarını kararttın, sosyal medyayı kapatmakla tehdit ediyorsun. Ne yapmak, nereye varmak istiyorsun? Bizim çıkacak kanalımız yok, senin yatacak yerin yok" dedi.

AKP İKTİDARI NEREYE KOŞUYOR?

TELE1 programcısı Uğur Dündar ise, "TELE1 ve HALK TV ekranlarını karartan, baroları bölmeye uğraşan, düşünce ve basın özgürlüğü üzerindeki baskıları arttıran AKP iktidarı nereye koşuyor?" sözleriyle tepki gösterdi.

AYŞENUR ARSLAN: SADECE GAZETECİLERİN SORUNU DEĞİLDİR

"Bu sorun da artık sadece biz gazetecilerin sorunu, sorumluluğu değildir" diyen Halk Tv programcısı Ayşenur Arslan da, "Halk TV’ye ve Tele 1’e 5 gün ekran karatma cezası, demokrasinin getirildiği yere dair son ve asıl önemlisi en kritik gösterge. Susan ya da sorumluluktan kaçan herkes vebal altındadır" dedi.

ÖZGÜR BASINI SUSTURMAK İÇİN RTÜK DEVREYE GİRDİ

CHP PM üyesi ve TELE1 programcısı Eren Erdem, "Milyonlarca lira akıttıkları kanalların tamamı bu 2 bağımsız TV kanalı kadar izlenmiyor. Ve özgür basını susturmak için RTÜK devreye girdi" ifadeleriyle tepki gösterdi.

'OTURUR DUVARI İZLERİM YİNE TRT İZLEMEM'

Karar, Ekşi Sözlük'te de tepkiyle karşılandı. Kullanıcılar, "5 gün oturur duvarı izlerim ama yine de senin TRT, ATV vb hiçbir TV kanalını izlemem" ifadelerini kullandı.  

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır