TELE1'den Halk TV'ye tepki: Emek hırsızlığı

TELE1, haberlerini kaynak göstermeden kullanan Halk TV'ye tepki gösterdi. TELE1'in paylaştığı mesajda Halk TV'yi 'dost bir kurum' gibi gördükleri belirtildi ve emek hırsızlığına dikkat çekildi.

TELE1, haberlerini referans göstermeden kullanan Halk TV'ye tepki gösterdi. İkizdere'de direnen köylülere "Marjinal grup" ve "Devlet düşmanı" diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İkizdere'de direniş çadırını ziyaret edeceğini TELE1 özel haber olarak geçti. Kısa bir süre sonra Halk TV de bu haberi aynı şekilde servis etti ancak TELE1'i kaynak göstermedi.

Bunun üzerine TELE1, "Halk TV yetkililerine" notuyla bir tepki mesajı paylaştı. TELE1'in tepkisinde şu ifadelere yer verildi:

Halk TV yetkilileri,

 

Uzunca sayılabilecek bir süredir bize ait özel haberlerimizi internet sitenizde kullanırken kaynak göstermediğinizi görüyoruz. Bu tutumunuzu hemen değiştirmenizi talep ediyoruz.

 

Bizim haberimizi, içerikten sadece TELE1 adı geçen çok kısa bölümleri çıkararak almanız, gazetecilik etiğine uygun değildir. Dahası, böyle davranmanın intihal, yani emek hırsızlığı, sayıldığını siz de biliyor olmalısınız.

 

Emeğe saygı gereği göstermek gerektiğini anımsatmak isteriz. Sürekli tekrarlandığı için, size bu mesajı üzülerek göndermek zorunda kaldık. Dost bir kurum (sizi böyle değerlendiriyoruz) olarak, bu konuya özen göstermenizi ve daha dikkatli olmanızı rica ediyoruz.

 

İyi çalışmalar dileriz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde