Telefon edebilmek için bir buçuk kilometre yürüyorlar

Türkiye'nin 4,5G ile tanışmasına sayılı günler kala Muş’un merkeze bağlı Kayaşık köyünde yaşayanlar GSM operatörlerinin kapsama alanı dışında kalmaktan şikayetçi. Köylüler yaklaşık 1.5 kilometre yolu yaya olarak yürüyüp...

Türkiye'nin 4,5G ile tanışmasına sayılı günler kala Muş’un merkeze bağlı Kayaşık köyünde yaşayanlar GSM operatörlerinin kapsama alanı dışında kalmaktan şikayetçi. Köylüler yaklaşık 1.5 kilometre yolu yaya olarak yürüyüp çıktıkları tepeden telefonla görüşme yapabildiklerini söylüyor.

Muhtar Veysi Bilen, "45 haneli 500 nüfuslu bir köyüz. Gece bir hastamız oluyor, bu tepeye çıkıyoruz. Bazen kurtlar geliyor, korkuyoruz. Hangi devirdeyiz. Telefonla konuşmak uğruna çile çekiyoruz" dedi.

'ADETA TAŞ DEVRİNİ YAŞIYORUZ'

Muş’a 40 kilometre uzaklıktaki Kayaşık Köyü’nde oturanlar yıllardan bu yana çözüm getirilmeyen sorun nedeniyle sevdikleriyle diledikleri gibi telefonla görüşemediklerini, hastaları olduğu zaman sağlık ekiplerine ulaşmakta güçlük çektiklerini, belirtirken coğrafi yapısı nedeniyle çukurda kalan köylerine bir şebeke alıcısı kurulmasını istedi. Köy Muhtarı Veysi Bilen, "Köyde hiçbir GSM operatörünün hattı çekmiyor. Modern çağda adeta taş devrini yaşıyoruz. Köyde 500 nüfus var. Sevdiklerimizle görüşmek istediğimizde 1.5 kilometre çoluk, çocuk demeden tepeye çıkıyoruz. Bir gün bu yolda birileri ölecek diye çok korkuyoruz" diye kaydetti.

YGS’ye giren Hasköy Kız Mesleki ve Teknik Lisesi son sınıf öğrencisi Zozan Tanyeli de sınav öncesi 1.5 kilometrelik yolu yürüyüp öğretmeniyle görüştü. Öğretmenini çok sevdiğini ve kendisine moral verdiğini söyleyen Tanyeli, "Zor durumdayız. Kaldığım pansiyondan acil veya sevinçli bir şey olsa ailemle paylaşamıyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
Akseki'de Kamyonet Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Kurtarıldı
Yolcu midibüsü devrildi: 1 astsubay hayatını kaybetti, 17 yaralı
Fatih Laleli'de Sokak Ortasında Gasp! Tek Yumrukla Bayıltılan Gencin Çantası Çalındı
Silivri'de Zincirleme Kaza: 3 Yaralı, 6 Araç Karıştı