Telefonlar ve Bilgisayarlar Patlayabilir mi? Uzmanlar Çarpıcı Riskleri Açıkladı

Lübnan’da iki gün üst üste yaşanan çağrı cihazı ve telsiz patlamaları, birçok kişinin aklına telefon ve bilgisayarlarımızın da benzer bir risk taşıyıp taşımadığı sorusunu getirdi. Bu olayların ardından uzmanlar, kişisel elektronik cihazların patlama riski hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu

Lübnan’da iki gün süren çağrı cihazı patlamaları dünya genelinde büyük bir yankı uyandırdı. Hizbullah üyeleri tarafından kullanılan cihazlar, kısa bir süre içinde arka arkaya patladı ve bu olaylarda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı. Güvenli iletişim sağlamak amacıyla tercih edilen bu cihazlar, beklenmedik bir şekilde büyük bir güvenlik açığına neden oldu.

CIHAZLAR PATLADI

17 Eylül 2024 tarihinde, Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı ‘Gold Apollo Rugged Pager AR924’ model çağrı cihazları kısa bir süre içinde ardışık şekilde patladı. Patlamalar sonucunda, Hizbullah milletvekili Ali Ammar’ın oğlu hayatını kaybederken, İran’ın Lübnan Büyükelçisi Mucteba Amani bir gözünü kaybetti. Aynı gün İsrail’in hedefinde olan cihazlar, bir gün sonra da çeşitli bölgelerde telsiz cihazlarının patlamasıyla dikkat çekti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın cihazı ise patlamalardan etkilenmedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.