Telefonları Şarjdan Önce Bunu Uygulayın! Telefon Şarjınızı İki Katına ÇıkarIN

Akıllı telefonların daha uzun süre dayanabilmesi için kesinlikle denemeniz gereken bir yöntem var. Telefonunuzu gün boyunca kullanırken şarj süresini iki katına çıkarmak için tek yapmanız gereken şey bu yöntemi denemek. Telefonun şarjını daha uzun süre kullanmanın püf noktası nedir?

Günümüzde hemen hemen herkesin kullandığı akıllı telefonların kısa sürede biten şarjı, zaman zaman büyük bir sorun haline gelebilmektedir. Uzmanlar, telefonların şarj süresini daha uzun kullanabilmek için bazı önerilerde bulunuyor. Telefonun şarjının daha uzun süre dayanabilmesi için yapılabilecekleri uzmanlar tek tek açıkladı. Telefon şarjını daha uzun süre kullanmak için yapılabilecekler nelerdir? İşte bu merak edilen sorunun yanıtları...

Uzmanların yaptığı açıklamalara göre, telefon şarjının mecburi olmadıkça sıfıra kadar boşaltılmaması gerekiyor. Modern telefonlar genellikle lityum piller kullanırken, pil hafızasını genişletmek ve pil ömrünü uzatmak için şarj seviyesinin %50 ile %80 arasında tutulması önerilmektedir.

Cihazların gün içerisinde birkaç kez küçük aralıklarla şarj edilmesi gerektiğini tavsiye eden uzmanlar, kablosuz şarj ve güç modunu kullan seçeneğinin tercih edilmesi gerektiğini aktarıyor. Telefonların şarj edilme işlemi sırasında kılıfından çıkarılması gerektiğini tavsiye eden uzmanlar, cihazın düz bir yüzey üzerinde olacak şekilde bataryadan gelen ısıyı eşit şekilde dağıtarak daha yüksek verim alınacağını belirtiyor. Özellikle telefonunu gece şarj eden kişilerin bu duruma çok dikkat etmesi gerekmektedir.

TELEFON BATARYASINDA NASIL DAHA UZUN KULLANILIR?

Telefonların pil ömrünün daha uzun olması için telefon ile birlikte verilen orijinal şarj cihazlarının kullanılması gerekmektedir.

TELEFON KAÇ KEZ ŞARJ EDİLİR?

Kullanıcılar lityum pillerin sınırlı sayıda deşarj ve şarj döngüsüne sahip olduğunu gözden kaçırıyor. Telefonu devamlı olarak %100'e kadar şarj etmek peşinden sıfıra düşürmek telefonların verimini de düşürmektedir. Bu durumda telefonların aktif bir şekilde deşarj olmaya başladığını fark edeceksiniz. Bu yöntem ile birlikte telefonlarınız daha hızlı şarj tüketirken pil performansını da düşürmüş oluyorsunuz. Uzmanlar telefonun her zaman %50 oranında tutulması gerektiğini belirtirken güç tüketiminin manuel olarak azaltılabileceğini otomatik parlaklık modunun ve arka plan modunun ayarlanabileceğini belirterek düşük enerji tüketiminin aktif hale getirilmesi gerektiği belirtiliyor.

TELEFON GECE ŞARJ EDİLİR Mİ?

Akıllı telefonların gece boyu şarjda kalmasına karşı uyarılarda bulunan uzmanlar aşırı elektrik akışından dolayı pilin zarar görebileceğini belirtiyor. Telefonların istenen sınıra erişmesi ile birlikte güç tüketimini durduracak kadar akıllı olduğu belirtilirken uzun süre şarjda kalması durumunda aşırı ısınma problemi görülmektedir. Bu kapsamda şarj edilen telefonları kılıfından çıkartmanın önemli olduğu aktarılıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?