Telefonlarında 'ByLock' bulunan polisler adliyeye sevk edildi

Polislerin, Siber Suçlar Şubesi'nde incelenen cep telefonlarında 'FETÖ' üyelerinin kendi aralarında kullandıkları mesajlaşma programı olan 'ByLock' bulundu.DHA'da yer alan habere göre, 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sonrasında...

Polislerin, Siber Suçlar Şubesi'nde incelenen cep telefonlarında 'FETÖ' üyelerinin kendi aralarında kullandıkları mesajlaşma programı olan 'ByLock' bulundu.

DHA'da yer alan habere göre, 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sonrasında başlatılan soruşturmada 'FETÖ'cü oldukları şüphesiyle açığa alınan ve yapılan inceleme sonrasında 'FETÖ' bağlantısı olduğu saptanarak gözaltına alınan polislerden 33'ü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Adli Tıp Birimi'ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen 33 polis daha sonra adliyeye sevk edildi.

Cep telefonlarında yapılan incelemede ByLock bulunan şüphelilerin 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ'ye ait 'Bank Asya'da hesap açıp yüklü miktarda para yatırdıkları, cemaatin yayın grubuna abone oldukları, kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yaptıkları saptanırken, maaşlarından bir kısmını da himmet adı altında cemaate vererek finans sağladıkları öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında daha önce aralarında rütbeli personelin de bulunduğu 56 emniyet mensubu tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
Babacan uyardı: Fotoğraflarım kullanılarak insanlar dolandırılıyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin EFES-2024 Tatbikatı İzmir'de gerçekleşti
Kuzey Makedonya vatandaşlığı almak isteyenler dikkat!