Telegram, "yakındaki kişiler" özelliğini kaldırıyor

Telegram CEO'su Pavel Durov, uygulamanın moderasyonunu güçlendireceğini ve yasadışı faaliyetlerde kullanılan bazı özellikleri kaldıracağını duyurdu. "Yakındaki kişiler" özelliği yerine "yakındaki işletmeler" eklenecek.

Telegram CEO'su Pavel Durov, mesajlaşma uygulamasında moderasyonu geliştireceklerini ve yasadışı faaliyetler için kullanılan bazı özellikleri kaldıracaklarını duyurdu. Durov, geçtiğimiz ay Fransız yetkililer tarafından tutuklanmasını "yanlış yönlendirilmiş" olarak nitelendirdikten sonra bu değişiklikleri açıkladı. Kendisi, uygulamanın suç faaliyetlerine izin verdiği yönündeki suçlamalarla karşı karşıya.

"YAKINDAKİ KİŞİLER" ÖZELLİĞİ KALDIRILIYOR


Durov, X platformunda paylaştığı bir mesajda, Telegram'daki moderasyonun eleştiri alanından övgü alan bir duruma dönüşeceğini belirtti. Duyurulan değişiklikler arasında, "yakındaki kişiler" özelliğinin kaldırılması ve bunun yerine meşru işletmelerin yer aldığı "yakındaki işletmeler" özelliğinin eklenmesi yer alıyor. Ayrıca, Durov'un "anonim aktörler tarafından kötüye kullanıldığını" ifade ettiği blog aracı Telegraph'ta medya yüklemelerinin devre dışı bırakılması da gündemde.

Teknoloji haber sitesi The Verge, Telegram'ın SSS sayfasında özel sohbetlerin korunmasına dair referansların kaldırıldığını ve bu sohbetlerin denetlenmesine yönelik taleplerin dikkate alınmayacağını bildirdi.

"BİR CEO'YU ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARIN SUÇLARIYLA SUÇLAMAK YANLIŞ"


Durov, Telegram’ın yaklaşık 1 milyar kullanıcısının bir azınlık tarafından hayal kırıklığına uğratıldığını ifade etti. "Telegram kullanıcılarının yüzde 99,999'unun suçla hiçbir ilgisi yok, ancak yasadışı faaliyetlere karışan yüzde 0,001'lik kesim tüm platformun imajını olumsuz etkileyerek neredeyse milyar kullanıcımızın çıkarlarını riske atıyor" dedi.

39 yaşındaki Durov, Rusya doğumlu olup aynı zamanda Fransız vatandaşlığına sahiptir. Geçtiğimiz günlerde, çocuk cinsel istismarı görüntüleri, uyuşturucu kaçakçılığı ve uygulamayla bağlantılı dolandırıcılık suçlamalarıyla ilgili bir soruşturma kapsamında Fransa'da gözaltına alınmıştı.

Durov, Telegram'ın 10 milyon ücretli aboneye ulaştığını da ekledi. Son olarak, "Bir CEO'yu yönettiği platformda üçüncü şahıslar tarafından işlenen suçlarla suçlamak, akıllı telefon öncesi dönemden kalma yasaları kullanmakla aynı derecede yanlış" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.