Telegram'dan Pavel Durov'a yönelik suçlamalara karşın ilk açıklama geldi: "Saçmalık"

Telegram kurucusu Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınması sonrası, Telegram'dan ilk resmi açıklama geldi. Açıklamada, AB yasalarına uyulduğu vurgulanırken, Durov'un platformun kötüye kullanılmasından sorumlu tutulmasının saçma olduğu belirtildi.

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının ardından platformdan ilk resmi açıklama geldi. Açıklamada, Telegram uygulaması üzerinde sürekli olarak çalışmaların devam ettiği ve Avrupa Birliği'nin yasalarına, özellikle Dijital Hizmet Yasası'na tam olarak uyulduğu belirtildi. Ayrıca, "Durov'un saklayacak bir şeyi yok ve Avrupa'ya sık sık seyahat etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insanın Telegram'ı kullandığına dikkat çekilen açıklamada, "Bir platformun ya da sahibinin bu platformun kötüye kullanılmasından sorumlu tutulması absürttür. Bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyoruz." denildi.

NE OLMUŞTU?

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Ukrayna'daki savaşın ardından Rusya'dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşamaya başlamıştı. Ancak, Fransa'da yasa dışı içeriklerin Telegram üzerinden erişime sunulması nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunduğu iddia edilen Durov, Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. 

Rus ve Fransız basınında çıkan haberler, bu gelişmenin Durov'un Telegram platformunda yasa dışı içeriklere erişim sağlandığına dair suçlamalarla bağlantılı olabileceğini öne sürmüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Fransa'ya Durov'a erişim talep eden bir nota verildiğini açıklamıştı.

Durov'un servetinin yaklaşık 15 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Gözaltına alınmadan önce, Azerbaycan'dan kalkan özel jetiyle Fransa'ya ulaştığı belirtilmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.