Televizyon İzleyip Yetiştirmeye Başladı, Şimdi Ürünleri Kapış Kapış Gidiyor!

Afşin'de 9 yıl önce başladığı üzüm yetiştiriciliğinde büyük başarı elde eden Tahsin Benli, 8 dönümlük alanda 4 ton üzüm hasat etti. Şeker hastalarının sıkça tercih ettiği bu özel üzüm, ilgiyle karşılanıyor.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, 9 yıl önce üzüm yetiştiriciliğine başlayan Tahsin Benli, 8 dönüm arazisinde gerçekleştirdiği hasatta tam 4 ton üzüm topladı. Özellikle şeker hastaları tarafından tercih edilen bu özel üzüm cinsi, bölgenin dikkat çeken ürünleri arasında yer alıyor.

Afşin ilçesinin Başüstü Mahallesi'nde başlayan bu girişim, Benli'nin bir televizyon programında izlediği üzüm yetiştiriciliğini hayata geçirme kararıyla başladı. Üretim alanını kendi imkanlarıyla oluşturan Benli, 4 çeşit üzüm yetiştirdiğini ve ürünlerin hasat edildiği an hızla tükendiğini belirtti. Üzüm satışlarını çarşamba ve pazar günleri Afşin'deki pazar yerlerinde yaparken, diğer günlerde kent merkezinde satıyor.

Tahsin Benli, "Üzüm yetiştiriciliğinde işler rayına oturdu, ürünlerimiz beğeniliyor ve biliniyor. Büyüklerimizden her yıl yapılmak üzere üzüm festivali ya da şenliği düzenlenmesini talep ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.