Temel Haklar Güçleniyor! Noterlik Kanunu'ndaki Değişikliklerle Neler Değişecek?

TBMM Adalet Komisyonu, Noterlik Kanunu ve 12 farklı kanunda değişiklik öngören teklifi görüşmeye başladı. Yargı reformu kapsamında casuslukla etkin mücadele, noterlik hizmetlerinin artırılması ve adalete güvenin güçlendirilmesi hedefleniyor.

TBMM Adalet Komisyonu, Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. Toplantının açılışını yapan Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, 23 maddeden oluşan ve 12 farklı kanunda değişiklik öngören teklifin, 9. Yargı Paketi’nin devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

NOTERLİK HİZMETLERİ ARTIRILACAK

Başkan Yüksel, söz konusu teklifle noterlik hizmetlerinin kapsamının genişletileceğini ve Anayasa Mahkemesi’nin oluşturabileceği hukuki boşlukların doldurulmasının hedeflendiğini vurguladı. Ayrıca, uygulamada yaşanabilecek tereddütlerin ortadan kaldırılacağını ve casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele edileceğini dile getirdi.

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KORUNACAK

AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Alan, yaptığı açıklamada, temel hak ve özgürlüklerin korunmasının ve adalete güvenin artırılmasının bu kanun teklifinin ana odak noktalarından olduğunu ifade etti. Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde önemli düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Alan, infaz hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve mağdur haklarının güçlendirilmesi gibi reformlar üzerinde durulduğunu belirtti.

AİLE BİRLİĞİ VE ADALET SİSTEMİ GÜVENİNE VURGU

Alan, ayrıca teklifin aile birliğinin korunmasına ve adalet sistemine duyulan güvenin artırılmasına yönelik maddeler içerdiğini söyledi. Bu düzenlemelerin, noterlik hizmetlerini daha etkin hale getirmesi ve adalet sistemine katkı sağlaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.