Temel ihtiyaçlarda vergi şoku!

Yurttaşların sırtındaki vergi yükü giderek artarken, temel ihtiyaçlar bile lüks sınıfına girdi. Mutfak tüpünden çamaşır makinesine kadar birçok ürün Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına alındı.

AKP iktidarı tarafından yayımlanan Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, yurttaşların vergi yükünü artırdı. Bu durum, yurttaşların temel ihtiyaçlarına bile vergi ödemek zorunda kalmasına yol açtı.

MUTFAK TÜPÜ ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (ÖTV) KAPSAMINDA

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, bir canlı yayında yurttaşlardan alınan vergilere dikkat çekti. Bingöl, mutfak tüpünden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alındığını belirtti. "12 kilogramlık bir mutfak tüpü 786 lira. Bunun 104 lirası ÖTV, 71 lirası KDV. Mutfak tüpü lüks sayılarak 175 lira vergi alınıyor," dedi.

TEMEL EŞYALAR DA VERGİYE TABİ

Bingöl, sosyal medya hesabından ev eşyalarındaki ÖTV'ye de tepki gösterdi. Temel ihtiyaçlar arasında yer alan eşyaların da ÖTV’ye tabi olduğunu ifade eden Bingöl, "Buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, ütü gibi eşyaların lüks sınıfında sayılması ve bu nedenle ÖTV ödenmesi, vatandaşın mutfağında et mi kaynar yoksa dert mi kaynar sorusunu gündeme getiriyor. Bu sorunun yanıtı bulunmalı!" diyerek durumu eleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.