Temel Karamollaoğlu: ‘Büyük Ortadoğu Projesine’ hizmet eden bir süreç kabul edilemez!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin PKK elebaşı Öcalan için yaptığı çağrıya destek verirken, yeni bir çözüm sürecinin ancak şeffaflıkla ve kamuoyunun ikna edilmesiyle mümkün olacağını vurguladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıyı değerlendirdi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Karamollaoğlu, kardeşliği pekiştirecek her türlü adımı desteklediklerini ancak endişelerinin olduğunu belirtti.

GİZLİ AJANDALAR KONUSUNDA UYARI

Karamollaoğlu, terör sebebiyle ülkenin çok şey kaybettiğini vurgulayarak, teröre karşı mücadelede yeni adımların atılması gerektiğini dile getirdi. Ancak bu adımların önceki çözüm sürecinde olduğu gibi karanlık odalarda, kapalı kapılar ardında gizli ajandalarla yürütülmemesi gerektiğinin altını çizdi. "Kamuoyu açık ve şeffaf bir şekilde ikna edilmelidir" diyen Karamollaoğlu, iktidarın geçmişteki söylemleriyle çeliştiğini ve samimiyeti konusunda şüpheler taşıdıklarını ifade etti.

İKTİDARA GÜVENSİZLİK VURGUSU

Karamollaoğlu, Saadet Partisi olarak Türkiye’nin istikbali için her türlü çözümün ve çabanın yanında olacaklarını belirtti. Ancak mevcut iktidarın siyasi çıkarlar için her yolu meşru gördüğünü savunarak, "Samimiyet konusunda ciddi endişelerimiz var" dedi.

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNE HİZMET ENDİŞESİ

Karamollaoğlu, atılan adımların Türkiye’nin bütünlüğünden ziyade "Büyük Ortadoğu Projesine" hizmet etmesinden endişe duyduklarını söyledi. Bu sebeple, yapılacak her hamlenin öncesinde kamuoyunun açıkça bilgilendirilmesi gerektiğini ve ancak yeni bir iktidarla güvenilir bir çözüm sürecinin mümkün olabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.