Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacak. Bu karar, çalışanlar ve emekliler arasında dikkatle takip ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, temmuz ayında asgari ücrete herhangi bir zam yapılmayacak. Bakan Işıkhan, ara zammın olmayacağını belirtirken, bu durum emekçileri ve emeklileri yakından ilgilendiriyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete herhangi bir zam yapılmayacağını açıkladı. Işıkhan, "Ara zam yok, süreç öyle işleyecek" dedi. Asgari emekli aylığının 10 bin lira olduğunu belirten Işıkhan, temmuzda enflasyon veya sözleşme farklarının emekli aylıklarına yansıtılacağını ifade etti. Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik ise bu durumun emekçileri yoksulluğa sürükleyeceğini ve çalışanları etkileyeceğini vurguladı. Ayrıca, asgari ücret artışının emekli aylıklarını da etkilediğini ve SGK'nın mali dengesini iyileştirebileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin Mobil Liderliği: Yüksek Kullanım Süresi, Düşük Gelir!
Altın sahiplerine o müjdeli haber sonunda geldi!: Ekonomistler açıkladı!
Ziraat Bankası, Dubai'de Temsilcilik Ofisi Açıyor
Çin Merkez Bankası Politika Faizini Sabit Tutuyor
Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısı Arttı