Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson açıkladı: İstikrarsızlaşan dünyaya ABD liderliği şart

Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson, son zamanlarda dünya çapında artan gerginlik hakkında konuşarak, "Dünya istikrarsızlaşıyor ve tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Bu durum, ABD'nin liderliğini gerektiriyor" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Ukrayna ve İsrail'e yönelik 61 milyar dolarlık askeri destek paketinin onaylanmasının ardından basın mensuplarına yaptığı konuşmada, dünyanın istikrarsızlaştığını vurgulayarak ülkesinin liderliğinin bu süreçte hayati önem taşıdığını ifade etti.

''DÜNYADA NORMAL ZAMANLAR YAŞANMIYOR''

61 milyar dolarlık paketin Gazze, Sudan ve Haiti gibi ülkelere de insani yardımları içerdiği belirtilirken, Johnson, "Meclis'te ya da dünyada normal zamanlar yaşanmıyor. Dünya istikrarsızlaşıyor ve tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Başlıca üç rakibimiz Rusya, İran ve Çin birlikte çalışıyor ve dünyanın dört bir yanında saldırganlık yapıyorlar. Onların ilerleyişi özgür dünyayı tehdit ediyor ve bu da Amerikan liderliğini gerektiriyor. Eğer şimdi sırtımızı dönersek sonuçları yıkıcı olacaktır" şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise ABD Temsilciler Meclisi'nin aldığı kararla ilgili olarak, "Bugün, uzun zamandır beklediğimiz kararı aldık. Uğruna çok mücadele ettiğimiz Amerikan destek paketi. Hem cephedeki savaşçılarımız hem de Rus teröründen muzdarip şehirlerimiz ve köylerimiz tarafından hissedilecek çok önemli bir paket" dedi.

Onayın ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da Johnson'a liderliği için teşekkür ederek, "İsrail'e yardım paketinin bugün Temsilciler Meclisi'nden geçmesini sağlayan liderliğiniz için Başkan Johnson'a teşekkür ederiz. Azınlık Lideri Hakeem Jeffries destekledikleri için de teşekkür ederiz. İsrail'e yardım paketinin iki partinin de büyük desteğiyle oylanması, İsrail ile ABD arasındaki güçlü bağları ve stratejik ortaklığı kanıtlamakta ve düşmanlarımıza güçlü bir mesaj göndermektedir. Umarım Senato'dan da iki partinin güçlü desteğiyle kısa sürede geçer" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
Putin: Çin Ziyaretinde Ukrayna Krizini Değerlendirdi
ABD'den açıklama: "İsrail savunmasız bırakılmıyor"
2050'ye Kadar Beklenen Yaşam Süresi 5 Yıl Artacak: Sağlıkta Değişimler Gözlemleniyor
Sheppey Adası Hapishanesinde Zehir Skandalı: Mahkumlar Gardiyanları Zehirledi