Temsilciler Meclisinde Donald Trump kararı!

ABD'de Temsilciler Meclisi Trump'ın İran'a savaş ilan etme yetkisini sınırlandıran tasarıyı kabul etti. Ancak tasarı sembolik önem taşıyor.

ABD'de Temsilciler Meclisi Trump'ın İran'a savaş ilan etme yetkisini sınırlandıran tasarıyı kabul etti. Ancak tasarı sembolik önem taşıyor.

Temsilciler Meclisinde çoğunluğu oluşturan Demokratlar, İran'a karşı alınacak olası bir savaş kararının salt Trump'a verilmesinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Temsilciler Meclisinden 224 "Evet" ve 194 "Hayır" oyu alarak geçen tasarıda, ABD Başkanı'nın İran'la savaş kararı vermeden önce Kongre'nin onayını alması şartı yer alıyor.

Ancak tasarının, Trump'ın partisi Cumhuriyetçilerin çoğunluğu ellerinde bulundurduğu Senato'dan geçme ihtimali yok.

Buna karşın, yasalaşma ihtimali bulunmayan, sembolik nitelikteki tasarıda İran'a yönelik ağır suçlamalar yer alıyor. İran'ın "Terör destekçisi bir ülke" olduğu belirtilirken, ABD tarafından öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani'nin de İran'ın terör faaliyetlerinin planlayıcılarından olduğu belirtiliyor.

Tasarıda ABD'nin silahlı bir saldırı olması durumunda kendini savunma hakkı bulunduğuna da işaret ediliyor ancak bu durumda da Kongre'ye gerekçelerini sunma ve olası tehlikelerle ilgili bilgi vermesi gerektiği kaydediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek
Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi