'Teröristler, radikaller ve IŞİD'ciler dışında herkes Karlov için taziyelerini iletiyor'

Zaharova, Halep'in kurtarılmasını Suriye'deki durumun istikrar kazanması ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması bakımından önemli bir aşama olarak gördüklerini belirtti.Zaharova ayrıca, militanların Halep'te işlediği...

Zaharova, Halep'in kurtarılmasını Suriye'deki durumun istikrar kazanması ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması bakımından önemli bir aşama olarak gördüklerini belirtti.

Zaharova ayrıca, militanların Halep'te işlediği savaş suçlarının kanıtlarıyla birlikte çok yakında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu. Son militanların 23 Aralık'ta ayrılmasıyla dört yıldan sonra yeniden tamamen hükümetin kontrolüne geçen Halep'ten bahseden Zaharova, "Suriye'de askeri ve siyasi durumdaki olumlu değişimleri, tatmin olma hissiyle izliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Zaharova, Suriye ordusunun Halep başarısını 'içi boş bir zafer' olarak nitelendiren İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı profesyonel olmamakla suçladı: "Boris Johnson'ın profesyonel bir diplomat olmadığını biliyordum fakat bu derecesini beklemiyordum."

Bunların yanı sıra Halep'te Bulgaristan'da üretilmiş silahlar bulunduğuna ilişkin haberlerin soru işaretleri yarattığını belirten Zaharova, "Anlaşılan Sofya (silah) ihracatını düzenlemekte acele etmiyor" dedi.

Rusya'nın suikasta kurban giden Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'dan da bahseden Zaharova, "Teröristler, radikaller ve IŞİD'ciler dışında herkes taziye dileklerini iletiyor" dedi. Ukraynalı yetkililerin 'taziye dileklerini iletmedikleri gibi Rusya'nın başına gelen bu trajik olayla eğlenmeyi tercih etmesini' eleştiren Zaharova, Ukraynalı yetkililerin bu tavrının bir açıklaması olamayacağını da ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'de Binlerce Kişi, Hamas'ın Rehineleri İçin Protesto Düzenledi
New York'ta Bomba İhbarı Paniği Yaşandı
Beyaz Saray Güvenlik Bariyerlerine Çarpan Araç Sürücüsü Öldü!
Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Suudi Savunma Anlaşması İçin İsrail Normalleşmesi Şart!