TESK Başkanı Palandöken'den 'komisyon ücretlerinde standart' önerisi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların yüksek komisyon ücretlerinin yurttaş ve esnafa büyük bir yük getirdiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların aldığı komisyon ücretlerinin hem yurttaşlar hem de esnaf için büyük bir yük oluşturduğunu vurguladı. Maliye Bakanlığı'nın, ekonominin kayıt altına alınmasına yönelik aldığı tedbirleri olumlu bulduğunu belirten Palandöken, mükellefler ve vatandaşların bu düzenlemelere uyumunda sorunlar yaşandığını ifade etti. 

Palandöken, bankaların bu duruma katkıda bulunması gerektiğini söyleyerek, "Havale veya çocuklarına harçlık gönderirken, bankaların EFT ücreti talep etmesi adil değil. Ayrıca, ATM'den kendi paranızı çektiğinizde mesai saati dışında ek komisyon ücretleri ile karşılaşıyorsunuz. Kamu ve özel bankalar, kendi belirledikleri farklı komisyonlar ile hizmet sunuyor. Bu durumda, bir taban ve tavan belirlenmesi şart." dedi.

Artan kart kullanımı ve dijitalleşmenin bankacılık masraflarını azaltmasını bekleyen vatandaşların her işlemde ücretlerle karşılaştığını dile getiren Palandöken, şubelerde, ATM'lerde ve online işlemlerde kesilen ücretlerin zorlayıcı olduğunu belirtti. Özellikle kartsız işlemlerden de hizmet ücreti alınması, vatandaşların yükünü artırıyor. Palandöken, "Havale, EFT ve web bankacılığında yapılan işlemlerin, mesai saatine göre farklı ücretlendirilmesi de sorun yaratıyor. Standart bir uygulamanın olmaması, yurttaşların bilinçsizce masraflarla karşılaşmasına neden oluyor. Paralarını çekerken belirli bir limitin üzerinde zorluk yaşaması adil değil." şeklinde konuştu.

Halka destek olunması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Emekli maaşınızı çekerken veya günlük harcamalarınızı yaparken farklı ücretler talep edilmemeli. Eğer bir taksiyle parayı şubeye götürseniz, belki daha düşük bir maliyetle karşılaşacaksınız, fakat kayıtlı bir ekonomi hedeflerken vatandaşların üzerindeki yükü artırmak doğru değil. Komisyonların kaldırılması veya belirli bir limitin üzerinde olmaması gerekiyor. Aksi takdirde, bu durum yurttaşları büyük sorunlarla karşı karşıya bırakacak." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.