Tesla 200 bin aracını geri çağırma kararı verdi!

Tesla’nın ekranda arka kameranın görüntülenmesini engelleyen bir yazılım dengesizliği sebebiyle ABD’deki ortalama 200 bin aracını geri çağırdı. Tesla yeni bir kadarla gündeme geldi! Tesla yaklaşık 200 bin aracı geri çağıracak!

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, şirketin tam otonom sistemi 4.0 ile donatılmış bazı 2023 Model S, X ve Y araçlarını bir yazılım hatası nedeniyle geri çağırdığını söyledi.

Açıklamada, yazılımsal dengesizliğin arka kameranın görüntülenmesini engelleyebileceği kaydedilerek, böyle bir durumun sürücünün görüş alanını azalttığı ve kaza riskini artırdığı vurgulandı.

AÇIKLAMADA 199 BİN 575 ARACIN GERİ ÇAĞRILDIĞI BELİRTİLDİ!

Açıklamada Tesla'nın sorunu çözmek için uzaktan yapılabilecek bir yazılım güncellemesi yayınladığı ve geri çağırmadan etkilenen araç sahiplerinin 22 Mart'tan itibaren bilgilendirilmesinin beklendiği belirtildi. Otomobil üreticilerinin araçlarında potansiyel bir güvenlik sorunu tespit ettiği anlamına gelen geri çağırmalar kapsamında, üreticiler genellikle ücretsiz onarım hizmeti sunarken, müşteri mektup veya diğer iletişim kanalları aracılığıyla bilgilendirilir..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!