Tesla, 2025'de yeni nesil ve uygun fiyatlı otomobil üretecek!

Tesla, 2025 yılına yönelik stratejisini belirliyor! Yeni bilgilere göre, "Redwood" kod adlı elektrikli araç için hazırlıklara başlayan Tesla, uygun fiyatlı ve yeni nesil modellerle pazarı sarsmayı hedefliyor.

Tesla, 2025 yılı ortalarında yeni elektrikli araçlar üretme planları yapmaktadır. Bilgi sahibi dört kaynağa göre, Tesla, tedarikçilere "Redwood" kod adlı yeni bir elektrikli araç üretme isteği iletmektedir. Kaynaklardan ikisi, bu aracı kompakt bir crossover model olarak tanımlamıştır.

SÜRÜCÜSÜZ ROBOT TAKSİLER

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, uzun süredir markasının hayranları ve yatırımcıları arasında uygun fiyatlı elektrikli araçlar ve sürücüsüz robot taksiler konusundaki ilgisiyle bilinmektedir. Bahsedilen araçların, yeni nesil ve daha uygun fiyatlı elektrikli otomobil platformları içinde üretileceği beklenmektedir.

Bu modellerin, Tesla'nın daha uygun fiyatlı yakıtla çalışan ve uygun fiyatlı elektrikli araçların sayısının arttığı bir pazarda rekabet etme olanağı sağlaması beklenmektedir. Bu araçlar arasında 25 bin dolar değerinde bir başlangıç seviyesi otomobil de bulunmaktadır.

TESLA'NIN EN UYGUN FİYATLI MODELİ

Çinli BYD şirketi, 2023'ün son çeyreğinde Tesla'yı geçerek dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olmuştu. Tesla'nın CEO'su Musk, ilk olarak 2020'de 25 bin dolarlık bir otomobil üretme sözü vermiş ancak daha sonra bu planı ertelemişti. Şimdi ise Tesla'nın satıştaki en uygun fiyatlı modeli olan Model 3 sedanın başlangıç fiyatının ABD'de 38,990 dolar olduğu bilinmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı
Otomobil devi, kepenk indiriyor! İflas başvurusuyla birlikte çok sayıda kişi işsiz kalabilir!
Yatırımcılar uyarıda bulunuyor! Piyasalarda beklenmedik değişimler olabilir
Türkiye'nin Dev Şirketi İflas Etti! Şirket Sahibinin Son Hali Şaşkınlık Yarattı!