Tesla 27 bin Cybertruck otomobilini geri çağırıyor!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, 27 bin Cybertruck aracını geri çağırma kararı aldı. Bu geri çağırmanın nedeni, geri görüş kameralarının görüntülerinin gecikmeli gelmesi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD'de bulunan 27 bin Cybertruck aracını geri çağıracağını duyurdu. Şirketten yapılan resmi açıklamada, bu geri çağırma kararının, araçların geri görüş kameralarının görüntülerinin gecikmeli gelmesi nedeniyle sürücülerin görüş açısını engelleyebileceği ve bu durumun kazalara yol açabileceği uyarısı üzerine alındığı belirtildi.

Açıklamada, sorunların yazılım güncellemesi ile çözülebileceği ifade edildi. Geri çağrılan araçlardaki Cybertruck sisteminin, kapanma işlemi tamamlanmadan yeniden başlatılması komutu alması sonucu geri görüş kameralarının gecikmeli görüntü sunduğu kaydedildi. Bu durum, sürücülerin arka görüş alanlarını etkileyerek, güvenliği riske atabilecek bir sorun olarak değerlendirilmiştir.

Tesla, bu yılın başlarında da ABD'deki birçok Cybertruck aracını cam sileceği ve dış kaplama ile ilgili problemler nedeniyle geri çağırmıştı. Şirket, müşteri güvenliğini sağlamak adına bu tür geri çağırmaların önemine vurgu yaparak, etkili bir çözüm için çalışmalara devam ettiğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.