Tesla arabalarına zam geliyor

Şu an için ilk olarak Çin’deki arabalara yansıyan zam, küresel pazarda da artacak. Şirketin Model 3 ve Model Y’nin arkadan çekişli varyantlarında artışa gidiyor.

Yenilenen fiyatlara bakıldığında, Tesla Model 3’ün arkadan çekişli varyantı şu anda 42.000 ABD Doları civarında ve bu da orijinal fiyata göre 1.575 ABD Doları artışa işaret ediyor. Öte yandan, Model Y’nin arkadan çekişli versiyonunun fiyatı da önceki fiyat etiketinden yaklaşık yaklaşık 3.320 ABD Doları daha yüksek olan kabaca 47.560 ABD Doları yükseltilmiş durumda.

Farkında olmayanlar için arkadan çekişli versiyonlar aynı zamanda her iki EV modelinin de temel varyantıdır. Model Y’den bahsetmişken, tek bir tam şarjla 545 kilometre menzil sunuyor ve 217 km/s azami hıza sahip. Hatta sadece 6,9 ​​saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Öte yandan Amerikan otomobil devi Model 3, tek bir tam şarjla maksimum 556 kilometre menzil ile 225 km/s azami hız sunuyor. 0’dan 100 km/s hıza sadece 6,1 saniyede çıkabiliyor.

Ne yazık ki, fiyat artışının resmi nedeni şu an için bilinmiyor. Bununla birlikte, otomobiller de dahil olmak üzere dünya genelinde çeşitli endüstrileri etkileyen devam eden çip sıkıntısı sorunu nedeniyle olabilir. Artan yarı iletken talebi nedeniyle artan talaş maliyetleri, talaş üreticilerinin de fiyatları yükseltmesine neden oldu. Diğer malzeme ve parça eksiklikleri veya bileşen tedarik kısıtlamaları da bir faktör olabilir. Bakalım süreç bize neler gösterecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!