Tesla araç üretiminde yeniden ivme kazandı

Dünyanın en başarılı girişimcilerinden bir tanesi sayılan Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirket, potansiyelini bir türlü kullanamıyordu. Tesla ile ilgili

Dünyanın en başarılı girişimcilerinden bir tanesi sayılan Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirket, potansiyelini bir türlü kullanamıyordu. Tesla ile ilgili son değişiklikler bu haberimizde.

Kurulduğu günden bu yana dünyadaki elektrikli araca olan talebi ciddi miktarlarda artırmayı başaran Tesla şirketi, kar elde etme konusunda çok sorun yaşıyordu. 2019 yılının ikinci yarısında 87 binin üzerinde araç ürettiğini ve 95 binin üzerinde aracı sattığını ifade eden şirkette yüzler gülüyor.

 Tesla yönetimi tarafından borsadaki yatırımcılara aktarılan bilgilere göre üretilen ve satışı yapılan araçların %83’ünden daha fazlasının Model 3 olduğu ifade edildi. Diğer en çok satan araçlar ise Model S ve Model X olarak belirtildi.

Tüm bu gelişmelerin ardından piyasalar Tesla araçları için yeşil ışık yakmaya başladılar. Şirket tarafından yayınlanan rapordan hemen sonra başarılı elektrikli araç üreticisi, hisse senetlerinde %7 gibi bir artış kaydetti. Böylece Tesla için yatırım yapan kişilere güven sağlanmış oldu.

Şirket yakın bir zamanda daha farklı modeller ile kullanıcıların karşısına geçecek. Ayrıca borsadaki hisse yükselişi de, üretim ve satış arttığı sürece muhtemelen yukarı yönlü ivme gösterecektir. Peki sizce de Tesla bu yıl hedeflediği rakamlara ulaşabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

iPad Air, Pro, Pencil Pro ve Magic Keyboard: Fiyatlar Belli Oldu!
Türkiye'nin 'yapay zeka' raporu: 20 yılda şirket sayısı 5'ten 1.195'e çıktı!
Türkiye'de işsizlik yüzde 30 olacak: Tarih verildi!
Google fotoğraflar'a yeni özellik
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!