Tesla, bu kez de 321 bin aracı trafikten çekiyor

Piyasa sürülen, hatta trafiğe çıkmış olan araçların sonradan tespit edilen kusurlar nedeniyle trafikten çekilmesi, otomobil üreticilerini hem finansal olarak zarara uğratıyor hem de kullanıcı gözünde prestijini zedeliyor.

Bu yüzden otomobil üreticileri, araçlarını piyasaya sürmeden önce kapsamlı testlerden geçiriyor. Çoğu kusur test aşamasında tespit edilip araç piyasaya sürülmeden önce gideriliyor. Ancak tüm bu testlere rağmen zaman zaman gözden kaçan kusurlar da oluyor. Bu tarz durumlarda otomobil üreticilerinin finansal zararı ve prestij kaybını göze alıp bu araçları trafikten çekmekten başka çaresi kalmıyor.

Ayda yılda bir trafikten çekme haberleriyle gündeme gelmek bile yeterince kötüyken Tesla sadece bu ay üç kez trafikten çekme haberleriyle otomobil dünyasının gündemine taşındı. Hatırlarsanız Amerikalı otomobil üreticisi bu ayın başında 40 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz hafta benzer bir haber daha geldi ve Tesla bu kez de 30 bin Model X’i trafikten çekeceğini açıkladı. Ancak şirketin yaşadığı aksilikler bununla da bitmedi. Çünkü Amerikalı otomobil üreticisi bu ay üçüncü kez trafikten çekme haberiyle gündemde. Üstelik bu son trafikten çekme kararından 321 bin araç etkileniyor.

Reuters tarafından paylaşılan bilgilere göre Tesla, bu 321 bin aracı, arka lambaları kontrol eden yazılımdaki kusur sebebiyle trafikten çekmek zorunda kaldı. Bu yazılım hatası, etkilenen araçların arka lambalarının yanlış yanmasına sebep olabiliyor ki bu da ciddi bir güvenlik riski teşkil ediyor. Bu sorundan 2023 Model 3’ler ve 2020 ile 2023 arasında üretilen Model Y’ler etkileniyor.

Trafikten çekilen bu araçlar, Amerikalı otomobil üreticisi tarafından yayınlanan en güncel yazılımın kurulmasının ardından trafiğe güvenli bir şekilde geri dönebilecek.

Ünlülerin Bored Ape’a yatırdığı para çöp oldu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!