Tesla fabrikasına saldırı: yüzlerce milyon euroluk zarar!

Almanya’nın başkenti Berlin’in civarlarında bulunan ABD’li milyarder Elon Musk’a ait Tesla fabrikasına düzenlenen saldırıyı Volkan Grubu isminde bir sol örgüt üstlendi. Örgüt açıklamasında, Musk'ı 'teknofaşist' olarak vasıflandırdı.

Almanya'nın başkenti Berlin'in çevresindeki Tesla fabrikasına düzenlenen saldırıyı Volkan Grubu adlı sol örgüt üstlendi. Salı günü gerçekleşen saldırıda Brandenburg eyaletindeki Steinfurt'ta bir elektrik hattı alev aldı ve Tesla fabrikasındaki üretim durdu. Günlük ortalama 750 elektrikli otomobilin üretildiği tesiste çalışan 12 bin işçi evlerine gönderildi. Kundaklamanın Tesla'ya yüzlerce milyon euroluk zarar verdiği belirtildi.

Volkan Grubu, saldırıyı üstlenerek Elon Musk'a "teknofaşist" diyerek sabotaj düzenlediklerini açıkladı. Örgüt, saldırıyla Tesla'yı zora sokmayı ve Musk'ı Mars gezegenine kaçmaya zorlamayı amaçladıklarını belirtti. Musk ise saldırıya tepki göstererek, bu eylemi dünyanın en aptal ekoteröristlerinin ya da çevre koruma konusunda hedefi olmayanların kuklalarının yaptığını ifade etti.

MUSK’TAN SALDIRIYA TEPKİ

Kundaklama girişiminin peşinden Musk da bir açıklama yaparak, "Bunlar ya dünyanın en aptal ekoteröristleri, ya da çevre koruma mevzusunda iyi hedefleri olmayanların kuklaları. Fosil yakıtla çalışan araçların yerine üretilen elektrikli araçların üretimini durdurmak, son derece aptalca"diye yazdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 63 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail'deki Hapishanelerde Tutulan Filistinli Kadınların Zorlu Şartları
Rusya'nın Son Aylardaki Yanlış Hava Operasyonları: Kendi Şehrine 20'den Fazla Bomba Fırlattı
Hollywood'un "B Film Kralı" Roger Corman, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu