Tesla Hissedarları, Elon Musk'ın Maaş Paketini Yeniden Onayladı

Tesla hissedarları, Elon Musk'ın milyarlarca dolarlık maaş paketini yeniden onayladı. Şirketin Texas'a taşınma planı da destek gördü. Ocak ayında iptal edilen paket, hisselerdeki değer kaybına rağmen tekrar onaylandı.

Tesla hissedarları, Elon Musk'ın milyarlarca dolarlık maaş paketini ve şirketin Texas'a taşınma planını onayladı, böylece Ocak ayında iptal edilen ödeme yeniden gündeme geldi.

Tesla hissedarları, CEO Elon Musk'ın ocak ayında iptal edilen milyarlarca dolarlık maaş paketini yeniden onayladı.

Texas'ın Austin şehrinde gerçekleştirilen yıllık hissedarlar toplantısında, Musk'ın maaş paketi ve şirketin Texas'a taşınma planına ilişkin oylar açıklandı. Hissedarlar, hem Musk'ın maaş paketi hem de Tesla'nın Texas'a taşınma teklifleri lehinde oy kullandı.

Ocak ayında Delaware Mahkemesi Yargıcı Kathaleen McCormick, "şirketin yönetim kurulu tarafından adil olmayan bir şekilde belirlendiği" gerekçesiyle Musk'ın ortalama 56 milyar dolar tutarındaki maaş paketinin iptal edilmesinin önünü açmıştı.

Elon Musk, konuya ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda, "Şirketinizi asla Delaware eyaletinde kurmayın." ifadesini kullanmış ve daha sonra şirketi Texas eyaletine taşıma planını duyurmuştu.

Bu yılın başlarında yaklaşık 56 milyar dolar değerinde olan ödeme paketi, Tesla'nın hisselerindeki değer kaybı nedeniyle bir miktar gerilemişti. Maaş paketini destekleyen oyların, mahkeme kararını geçersiz kılmasa da Musk'a avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.