Tesla Hisselerinde Tarihi Yükseliş: Elon Musk'ın Serveti 33,5 Milyar Dolar Arttı!

Elektrikli otomobil devi Tesla, üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı ve 2,2 milyar dolarlık net kâr ile piyasa değerini 150 milyar dolar artırdı. Tesla, yüksek kâr marjları ve artan satışlar ile piyasa beklentilerini aşmayı başardı.

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla, üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı ve gelir rakamları beklentileri aşarak dikkat çekti. Şirket, bu dönemde 25,2 milyar dolar gelir elde etti ve net kârı yüzde 17 artışla 2,2 milyar dolara ulaştı.

HİSSELER TARİHİ YÜKSELİŞ GÖSTERDİ

Tesla’nın güçlü bilançosu, hisselerinde büyük bir artışa neden oldu. Şirketin hisseleri, bir günde yüzde 22 değer kazanarak on yılın en büyük artışını kaydetti. Bu durum, Elon Musk’ın servetini de 33,5 milyar dolar artırdı ve onu Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde daha da öne geçirdi.

PİYASADA BÜYÜK HAREKETLİLİK

Yalnızca bir günde, Tesla'nın piyasa değeri 150 milyar dolar artarak Musk’ın toplam servetini 270,3 milyar dolara taşıdı. Şirketin hisse başına kârı ise geçen yılın aynı döneminde 53 sentten 62 sente yükseldi.

GELECEK İÇİN UMUT VERİCİ GÖRÜNÜM

Tesla, yüksek kâr marjları ve artan satışlar ile piyasa beklentilerini aşmayı başardı. Şirketin başarılı performansı, yatırımcılar için umut verici bir işaret olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.