Tesla ikinci fabrikayı açabilir

Çin’de Tesla teknoloji şirketinin ikinci bir araba fabrikası kurabileceği konusunda büyük spekülasyonlar dolaşıyor. Ancak 2021’in ilk çeyreğinde şirketin araçlarının satışları oldukça düşüktü.

Medya da şirket araçlarını ve şirketin veri toplama ve depolama uygulamalarını eleştiriyor ve sorguluyor. Teknolojiye olan talep hakkında endişelerini dile getirdiler.

Bununla birlikte, bazı analistler hala Tesla’nın Çin’den Avrupa’ya daha fazla araba ihraç edebileceğini tahmin ediyor. Bunu yaparsa, Tesla için hızlı bir servet tersine dönecektir. Şanghay otomobil fuarından sonra, Morgan Stanley’den Adam Jonas, yatırımcıların şirketin Çin’deki beklentileriyle ilgili heveslerini geri çevirdiklerini kabul etti.

Jonas, 22 Nisan tarihli bir raporda , “Yılın geri kalanında Tesla’nın etrafındaki anlatının tek kelime – GENİŞLEME olmasını bekliyoruz” diye yazdı. Şirketin Teksas’ta ve Berlin yakınlarında yeni fabrikalar inşa etmenin ötesine geçip Çin’de başka bir fabrika inşa edebileceği ihtimaline değindi.

Ancak Tesla, bu yeni gelişmeyle ilgili henüz herhangi bir yorumda bulunmadı ve rapor, dahili verilere aşina olan kimliği belirsiz bir kişiye atıfta bulundu. Çin Otomobil Araç Birliği, Mayıs ayı satışları hakkında önümüzdeki hafta bilgi yayınlayacak.

Kaynaklara göre, Tesla’nın yerel olarak üretilen araç satışları Nisan ayında Mart ayına göre dörtte birden fazla düştü. Satılan 25.845 aracın yarısından fazlası ihraç edildi. “Satışlarda bir düşüş gördük. Tesla’nın Alman fabrikasının üretim maliyetleri ABD’ye göre daha düşükken üretim maliyetleri Çin’de daha düşük olduğundan, Çin’in sipariş büyümesi zayıf kalırsa, ihracatı artırmak iyi bir dengeleme stratejisi olacaktır.

Tesla hisseleri Perşembe günü %5,3 düştükten sonra Cuma günü normal işlem başlamadan önce %1.9 kadar yükseldi. Hisse, Ocak ayı sonundaki zirvesinden %35 düştü.

Yeni MacBook Pro WDC 2021’de tanıtılabilir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Yapay zekanın babası Hinton, devletlerin kesinlikle yapması gerekenleri açıkladı
Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Küçükşabanoğlu: Türkiye’de yapay zekâ marka oluşturacağız
İki şirket "Air Pro' ibaresi için kapıştı
Gökbiliminde Yeni Keşif: Kartal Bulutsusu'ndaki Yaratılış Sütunları
Whatsapp'ı açtığınızda şaşırmayın: Tüm cihazlarda yeni tasarıma geçildi!