Tesla rekor kar seviyelerine ulaştı

Kârlı ve kayda değer bir 2021’in ardından Tesla, yeni yıla girerken Amerika’da elektrikli araç üretiminin ön saflarında yer almaya devam ediyor.

Teslimatların 2020 rakamlarına göre yaklaşık yüzde 90 artmasıyla Tesla rekor kar seviyelerine ulaştı. Şirketin Çarşamba günü yayınlanan 4. çeyrek rakamlarına göre, 2021 yılında “tüm hacimli OEM’ler arasında en yüksek üç aylık işletme marjı”na ulaştı. Berlin ve Austin, Teksas’taki yeni üretim tesisleri için milyarlarca dolarlık harcama yapan şirket, aynı zamanda kendi gelir hedeflerini de bir milyar dolar aştı.

2021’de Tesla, 930.000 elektrikli araç üretti (%99’u Model 3s ve Ys idi) ve 936.000’ini dünya çapındaki müşterilere teslim etti. Aynı zamanda şirket, tescilli Supercharger ağını üçte bir oranında genişleterek şu anda toplam 3.476 istasyona ulaştı. Şirket ayrıca, 2022 yılı boyunca büyük olasılıkla yeni üretim tesisi konumlarına bakacağını ancak henüz aday siteler listesini henüz paylaşmaya hazır olmadığını duyurdu. Tesla CEO’su Elon Musk, Çarşamba günkü görüşmede şirketin Tam Kendi Kendine Sürüş özelliği için start verdiklerini duyurdu. Görüşme sırasında, “Zamanla Tam Kendi Kendine Sürüşün Tesla için en önemli karlılık kaynağı olacağını düşünüyoruz” dedi. Bununla birlikte, şirketin 2022’de Roadster, Cybertruck da dahil olmak üzere yeni araç modellerini piyasaya sürmeyeceğini de doğruladı. Musk, devam eden işlemci çipi tedarik zinciri sorunları nedeniyle “Yeni araçlar sunsaydık, toplam araç üretimimiz düşecekti” dedi.

Apple, 2022 için dünyanın en değerli markası

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum