Tesla, yeni elektrikli TIR modeli için çıkış tarihini netleştirdi

Amerikalı otomobil üreticisinin CEO’su ünlü milyarder Elon Musk, merakla beklenen elektrikli TIR modeli Tesla Semi için nihayet tarih verdi.

Tesla elektrikli araç yelpazesini genişletiyor. Elektrikle çalışan otomobiller, yakın zamanın en önemli teknolojik gelişmelerinden biri. Her şeyden önce akaryakıtlara göre çok daha çevreci olan bu motor tipi, 0 emisyon salınımı sayesinde bir taraftan daha temiz bir dünyanın kapılarını açacakken, diğer bir taraftan ise petrol savaşlarının da önüne geçmiş olacak.

İşte neresinden bakarsanız bakın, oldukça önemli bir teknoloji olan elektrikli araç sektörünün zirvesindeki isimse tabi ki Tesla. Neredeyse her yeni çeyrekte önemli bir rekorla karşımıza gelen Amerikalı otomobil üreticisinin CEO’su ünlü milyarder Elon Musk, merakla beklenen elektrikli TIR modeli Tesla Semi için nihayet tarih verdi.

Hatırlanacağı üzere, ilk defa 2019 yılında gördüğümüz ve neredeyse 3 yılı aşkın bir süredir beklediğimiz Tesla Semi, Elon Musk tarafından duyurulan bilgiye göre Aralık ayından itibaren taliplerinin karşısında olacak.

Tek bir şarj ile 800km’e kadar yol gidebilen araç, üstelik bunu performansından da ödün vermeden yapıyor. Yapılan açıklamalara göre dizel araçlara göre tam 2,5 kat daha az yakıt sarfiyatı yapacak olan Tesla Semi, bu yönüyle şirketlerin yüz binlerce dolarını da kurtarmayı başaracak.

Tabi söz konusu araç TIR ve onun devasa bataryaları olunca insan bunlar ne kadar sürede dolar diye düşünmekten kendini alamıyor. Ancak Tesla tarafından geliştirilen hızlı şarj teknolojisi sayesinde Tesla Semi, 30 dakika içerisinde %70 doluluk oranına ulaşabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Çiftçilik hayranları için heyecan verici haber! Epic Games'in yeni ücretsiz oyunu sızdırıldı!
Yapay zekanın babası Hinton, devletlerin kesinlikle yapması gerekenleri açıkladı
Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Küçükşabanoğlu: Türkiye’de yapay zekâ marka oluşturacağız
İki şirket "Air Pro' ibaresi için kapıştı
Gökbiliminde Yeni Keşif: Kartal Bulutsusu'ndaki Yaratılış Sütunları