Tesla'nın Şanghay fabrikasında 3 milyonuncu araç üretildi!

Tesla, Şanghay fabrikasında 3 milyonuncu aracını üretmeyi başardı. 2019'dan bu yana 1 milyonluk eşiği aşmak 30 ay sürerken, üretim kapasitesinin artmasıyla 2 milyondan 3 milyona geçiş sadece 13 ayda gerçekleşti.

Tesla, Şanghay fabrikasında 3 milyonuncu aracını üreterek önemli bir başarıya imza attı. Bu gelişme, fabrikanın artan üretim kapasitesinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Tesla'nın Çin'in Şanghay şehrindeki fabrikasında üretilen araç sayısının 3 milyon eşiğini aştığı bildirildi. Şirket, 3 milyonuncu aracın dün akşam banttan indirildiğini duyurdu ve bu aracın "Model Y" marka tam elektrikli otomobil olduğunu açıkladı.

Açıklamaya göre, Ocak 2019'da faaliyete geçen fabrikada 1 milyon araç üretim eşiği aşılması 30 aydan fazla sürerken, üretim kapasitesinin artması sayesinde 2 milyondan 3 milyona geçiş sadece 13 ayda gerçekleşti. Fabrika, 2 milyonuncu aracı Eylül 2023'te banttan indirmişti.

Şanghay fabrikası, Tesla'nın global araç üretiminin yarısından fazlasını oluşturuyor. Bu yılın ilk 9 ayında fabrikanın ürettiği otomobil sayısı 675 bine ulaştı. Şanghay tesisi, şirketin ABD dışındaki en büyük üretim tesisi konumunda bulunuyor. Burada üretilen araçlar, Çin dışında Asya-Pasifik ülkeleri ve Avrupa'ya ihraç ediliyor. Bugüne kadar üretilen 3 milyon aracın ortalama 1 milyonu Avrupa ve Asya-Pasifik pazarlarında satıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.