Tesla, yalnız bu yıl Nvidia'dan 4 milyar dolara yakın alım yapacak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, şirketin, çip üreticisi Nvidia'dan yapacağı donanım alımlarına 3 ila 4 milyar dolar arasında harcama yapmasını tahmin ettiklerini bildirdi.

Elon Musk, Tesla'nın yapay zeka için 10 milyar dolarlık harcamasının büyük kısmının şirket içi geliştirme için kullanılacağını belirtti. Nvidia çiplerine olan talebin artmasıyla Nvidia'nın piyasa değeri hızla yükseldi ve Apple'a yaklaştı. Tesla'nın Texas'taki fabrikası, 50 bin adet Nvidia çipine ev sahipliği yapacak.

Elon Musk, Tesla'nın bu yıl yapay zeka üzerine yapacağı 10 milyar dolarlık harcamanın büyük bir kısmının şirket içi geliştirme için kullanılacağını belirtti. Bu harcamaların ortalama yarısının şirket içi olacağını söyledi. Ayrıca, Tesla'nın bu yıl Nvidia'dan tahmini olarak 3 ila 4 milyar dolar arasında çip alacağını ifade etti. Ancak, Tesla'nın Nvidia'dan çipleri alıp kullanacak bir yere sahip olmadığını ve bu yüzden çiplerin sadece depoda duracağını belirtti. Tesla'nın Texas'taki giga fabrikasının genişlemesinin neredeyse tamamlandığını söyleyen Musk, fabrikanın tam otonom sürüş eğitimi için 50 bin adet Nvidia çipi H100'e ev sahipliği yapacağını belirtti.

Bu haberlerin ardından Nvidia'nın hisseleri hızla yükseldi. Şirketin geliri, yapay zeka çiplerine olan talebin artmasıyla birlikte son üç aylık dönemde yıllık yüzde 262 arttı. Nvidia'nın piyasa değeri, dünyanın en değerli ikinci şirketi Apple'a oldukça yaklaştı. Nvidia'nın piyasa değeri 2,81 trilyon dolara kadar yükselirken, Apple'ın piyasa değeri 2,91 trilyon dolar civarında seyrediyor. İlk sırada ise 3,2 trilyon dolarlık değere sahip olan Microsoft bulunuyor. Bu yılın en etkileyici performansını sergileyen şirketlerden biri olan Nvidia, yıl başından bu yana yüzde 137 oranında yükseliş kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.