Test kuyruğu oluşan hastaneden ilginç açıklama: Aynı anda 100 kişi başvurmuş

İstanbul Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki uzun koronavirüs testi kuyruğuna ilişkin hastane yönetiminden ilginç bir açıklama geldi.

 

Ülkede koronavirüs vakalarının tırmanışa geçmesi ile birlikte hastanelerden korkutan görüntüler geliyor. Son olarak bugün İstanbul Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çekilen görüntüler, sağlık sisteminin geldiği noktayı ortaya koyar nitelikteydi.

"100 KİŞİ AYNI ANDA BAŞVURDU"

Hastane tarafından yapılan açıklamada uzun kuyruğun nedeni aynı anda 100 kişinin test başvurusu yapması olarak açıklandı.

Açıklamada, "Hastanemizde Kovid-19 test numuneleri Acil Servis içinde ve iyi havalanma sağlaması amacıyla dış kapıya yakın konumda bulunan özel bir mekanda alınmaktadır. Bu alanda günlük 4000-5000 arasında numune alınarak çalışılmakta ve ciddi bir sorun yaşanmamaktadır. Ancak bugün (13.11.2020) öğle saatlerinde, hastanemizde muayene olan hastalara ilave olarak havaalanından test talebiyle gelen yaklaşık 100 kişinin de aynı anda test için başvuru yapması neticesinde geçici bir yoğunluk yaşanmış ve sıra oluşmuştur. Kısa sürede talebe cevap verilerek yoğunluk giderilmiş ve alınan numunelerin testleri çalışılarak sonuçları kendilerine iletilmiştir. Personelimiz, hastalarımızın ihtiyacına cevap verme konusunda özveriyle çalışmaktadır. Hastanemizde bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da kesintisiz olarak hizmet verilmeye devam edilmektedir'' ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?
Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!
Şekerden Uzak Durmanın Gücü: 14 Günde Sağlıklı Değişimler
Karaciğer Sağlığı ve Detoksu: Vücudunuz İçin Önemli İpuçları!