Tevfik Yamantürk: "Yol kazası yapmazsak şampiyon oluruz"

Beşiktaş Divan Kurulu'nun 2024 yılı ikinci olağan toplantısında Başkan Tevfik Yamantürk, takımın performansından memnun olduğunu belirtirken, geçmiş yönetimlerin mali hatalarına dikkat çekti.

Beşiktaş Divan Kurulu, 2024 yılı ikinci olağan toplantısını İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın Anadolu Oditoryumu'nda gerçekleştiriyor. Toplantıda konuşan Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, "Takımımız keyif veriyor. Değerli rakiplerimizi de izliyorum; motor gaz yemiyor, yürümüyorlar. Eğer bir yol kazası yaşamazsak, şampiyon olacağız," ifadelerini kullandı.

Yamantürk, geçmiş yönetimlerin kulübe mali açıdan verdiği zararlara da değindi: "Okul takımında oynatmayacağımız oyuncuları Beşiktaş’a milyon euro’larla aldılar ve ardından kayıplara karıştılar. Ancak bu yükü camia çekiyor. İstanbulspor'dan alınan genç bir futbolcudan söz ediyorum; Valerien Ismael döneminde Alanyaspor maçında 35-40 metreden faul yaptı. ‘Eyvah, bu gol olursa maç gider’ dedim ve gol oldu. Maç gitti. Beşiktaş’ın antrenörü Ismael, hakeme bitir işareti yapıyor. Futbolcu ortada yok, ama ona 2.5 milyon euro ödediler, üstelik yüzde ellisine. Kendi paranızla neden ödemiyorsunuz? Beşiktaş'ın parasıyla ödemek sizin hakkınız değil. Sonra da çekip gidiyorsunuz. Buna kimsenin hakkı yok. Var mı böyle bir dünya düzeni? Başkanımıza da söyledim, bu paraların peşine düşmeniz lazım," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.