TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan yabancı VAR hakemi iddialarına yanıt

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ile bir araya geldi. Altyapı yatırımlarının önemine vurgu yapan Hacıosmanoğlu, yerli hakemlere güvenmenin gerekliliğini belirtti.

TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Nuri Asan Tesisleri’nde Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve yönetim ekibiyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında basına konuşan Hacıosmanoğlu, "Bizim rengimiz kırmızı-beyaz. Başka renk takmıyoruz fakat rastlantı rengi tutturduk. Sivas'a gittik, orada da kırmızı-beyaz. Gençlerimize iyi örnek olmak istiyoruz. Başkanımız Yüksel Yıldırım burada güzel yatırımlar yapıyor ve altyapıya önem veriyor" dedi.

ALTYAPI YATIRIMLARINA VURGU

İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye'nin yabancı futbolcu sorununun altyapı yatırımlarıyla çözülebileceğini vurgulayarak, "Gençlerin yetiştirilmesi ve bu konuda projelerden bahsettik. Türkiye'nin yabancı çöplüğünden kurtulması altyapıdan geçiyor. Bu yüzden Yüksel Yıldırım'ı tebrik ediyorum. Ülke genelinde bu konuda kapsamlı çalışmalar yapacağız" ifadesini kullandı.

SAMSUN VE TRABZON ARASINDAKİ İLİŞKİ

Samsun ve Trabzon arasındaki meseleye de değinen Hacıosmanoğlu, "Trabzon ile Samsun'un arasında mesele olamaz. Ben Samsunspor forması giyip Samsunsporlu seyircilerin arasında maç seyredeceğim. Bu iklimi değiştirmeliyiz. Geçen hafta 4 büyük kulüp başkanıyla 3 saatlik toplantı yaptık. Kavga ederek marka değerini yükseltemeyiz. Türk futbolunun 500 milyon dolarlık yayın gelirinin 80'e düştüğünü unutmamalıyız. Birlikte çalışarak bu rakamı 1 milyar dolara çıkarmak mümkün" şeklinde konuştu.

HAKEM EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLİYOR

Avrupa'nın en iyi hakem eğitmeninin Türkiye'de çalıştığını belirten Hacıosmanoğlu, "Hakemlerimizi karakterli ve ahlaklı bir şekilde yetiştireceğiz. Zamanla eksikler giderilecek. Hakem performansı futbolun kalitesi açısından önemli, bu yüzden kulüplerle el ele çalışacağız" dedi.

YERLİ HAKEMLERE GÜVEN

Yerli VAR hakemi konusunda gelen bir soruya ise, "600 yıl boyunca dünyayı yönetmiş bir milletin evlatlarıyız. Şimdi evlatlarımıza güvenmeyecek miyiz, yabancıya mı güveneceğiz?" şeklinde yanıt verdi.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım da, Türk futbolunun gelişmesi için federasyona her türlü desteği vereceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.