TFF Süper Kupa skandalıyla ilgili açıklama yaptı: "Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Suudi Arabistan'da planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa finaliyle ilgili Cumhurbaşkanı'nın dahil olduğuna dair çıkan iddiaları reddederek, sürecin şeffaf bir şekilde işlediğini ve asılsız provokasyon amaçlı iddialara karşı durduklarını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Suudi Arabistan'da yapılması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa finali ile ilgili yapılan açıklamada, sürecin şeffaf bir şekilde işlediği ve Cumhurbaşkanı'nın herhangi bir dahil olduğuna dair iddiaların asılsız olduğu belirtildi. İşte TFF'nin konuyla ilgili açıklamaları:

CUMHURBAŞKANI DAHİL OLDU İDDİALARI ASILSIZDIR

Suudi Media Company şirketinden gelen teklif ve iki kulübün onayıyla imzalanan 2023 Turkcell Süper Kupa finalinin Riyad'da oynanması kararıyla ilgili yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın sürece dahil olduğuna dair çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. TFF, siyasetin spora karışmaması gerektiğine inandıklarını ve sürecin şeffaf bir iş birliğiyle yürütüldüğünü ifade etti.

MİLLİ DEĞERLER VE ATATÜRK İLKELERİ TARTIŞMAYA AÇIK OLMAMIŞTIR

Sürecin hiçbir aşamasında milli değerler ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığı belirtilerek, aksine yöneltilen iddiaların asılsız, art niyetli ve provokasyon amaçlı olduğu ifade edildi. Türkiye Futbol Federasyonu, sporun birleştirici gücünü asla kötüye kullanmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

MAÇ FIFA TALİMATLARINA UYGUNDUR

FIFA Statüsü gereğince düzenlenen uluslararası maçların talimatlarına tabi olan 2023 Turkcell Süper Kupa finalinin Riyad'da oynanacak olmasıyla ilgili olarak, uluslararası maçlarda gereken tüm prosedürlerin geçerli olduğu kaydedildi. Türkiye Futbol Federasyonu, Türk futbolunun başarıları için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

TFF, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

 "Türkiye Futbol Federasyonu olarak siyasetin spora asla karışmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu inancımız ve iki güzide kulübümüzle yürüttüğümüz şeffaf iş birliğine istinaden, 2023 Turkcell Süper Kupa - Riyad süreci hakkında bazı önemli konulara açıklık getirmek isteriz: 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasının Riyad’da oynanması teklifi federasyonumuza SMC (Saudi Media Company / Riyadh Season) şirketi tarafınca iletilmiş, her iki kulübümüzün onayıyla imzaya taşınmıştır. Cumhurbaşkanımızın bu sürece herhangi bir şekilde dahil olduğuna ilişkin tüm iddialar asılsızdır. Sürecin hiçbir aşamasında millî değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır. Aksi iddialar asılsız, art niyetli ve milletimizin bütünlüğünü hedef edinen provokasyon amaçlıdır. İlgili yarışma FIFA Statüsü gereğince, FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimata tabidir. Uluslararası maçlarda olması gereken tüm gereklilikler ve prosedürler bu maç için de aynen geçerlidir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumumuzun en önemli birleştirici gücü olan sporun farklı amaçlara alet edilmesi yönündeki çabalara asla müsaade etmeyeceğimizi vurguluyor, Türk futbolunun başarılarla adından söz ettirmesi için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Başkent Kulübü, Volkan Döne'nin Sözleşmesini Uzattı: Yeni Başarılar İçin Hazırız
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: Yeni Teknik Direktör ve Transfer Politikası Hakkında Açıklamalar
Fenerbahçe'yi Sarsan Arap Kulüplerinden Gelen Teklifler: Yıldız Futbolcuların Ayrılığı Gündemde!
Süper Lig'in haftalık programı: Tüm maçlar eş zamanlı olarak başlayacak
PSG, Mbappe'nin boşluğunu o yıldızla tamamlayacak!